iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi olağanüstü
Tarçınlı Pekmezli Kurabiyenin malzemesi;
12 pk katı yağ 125 gr
12 su bardağı toz şeker (bayağı boyutlarda su bardağı)
2 dere kaşığı zencefil
12 nehir kaşığı karanfil (dövülmüş, toz halinde)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
12 su bardağı pekmez
bir fiske karabiber
bir fiske deniz tuzu
14 akarsu kaşığı kabartma tozu
12 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un (yaklaşık 3 su bardağı)
Tarçınlı Pekmezli Kurabiye yapılışı;
derin bir kapta yağ ile şekeri ayrıntılarıyla karıştırın
zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, tuzu ekleyin en ince ayrıntısına kadar karıştırın
1 yumurtayı bambaşka bir kasede kırın içine pekmezi ekleyin ayrıntılarıyla karıştırın
yumurta pekmez karışımını, diğer karışıma karıştırarak ilave ederek mikser ile çırpın
kasenin üzerine eleğinizi koyun ununuzu ek edin, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışımın üstüne ilave edin
hepsini tamamen karıştırın Açılacak kıvamda bir hamur elde etmeniz lazım, un miktarı az ise, azar azar un ekleyin
orta sertlikte elde ettiğiniz hamuru iki eşdeğer parçaya bölün streçle sarıp buz dolabında yarım saat değin bekletin
Kurabiye kalıpları ile fazla güzel şekiller oluyor
Eğer kurabiye kalıbınız varsa dinlenmiş olan hamuru parçalara ayırıp bir parmak kalınlığında açın kalıplarınız ile şekillendirin Kalıpsız yapacaksanız ellerinizle parçalar alarak istek ettiğiniz şekilde şekillendirin
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin fırın tepsinize yerleştirin Fırınınızın turbo ayarı varsa 810 dk 220 derecede çabuk pişirebilirsiniz Yoksa fırınınızı alttan ısıtmaya ayarlayın sanırım 1012 dk pişecektir Pembeleşmeye başladığında fırını kapatın bir süre fırının sıcaklığında bekletin Gevrek kıyır kıyır olağanüstü kurabiyeler elde edeceksiniz
Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi ni yabancı bir siteden bulduk çevirisi yapıldı ve leziz oluyor denemenizi öğüt ederiz
Sağlık Durumu olsun *
Tarçınlı Pekmezli Kurabiyenin malzemesi;
12 pk katı yağ 125 gr
12 su bardağı toz şeker (bayağı boyutlarda su bardağı)
2 dere kaşığı zencefil
12 nehir kaşığı karanfil (dövülmüş, toz halinde)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
12 su bardağı pekmez
bir fiske karabiber
bir fiske deniz tuzu
14 akarsu kaşığı kabartma tozu
12 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un (yaklaşık 3 su bardağı)
Tarçınlı Pekmezli Kurabiye yapılışı;
derin bir kapta yağ ile şekeri ayrıntılarıyla karıştırın
zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, tuzu ekleyin en ince ayrıntısına kadar karıştırın
1 yumurtayı bambaşka bir kasede kırın içine pekmezi ekleyin ayrıntılarıyla karıştırın
yumurta pekmez karışımını, diğer karışıma karıştırarak ilave ederek mikser ile çırpın
kasenin üzerine eleğinizi koyun ununuzu ek edin, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışımın üstüne ilave edin
hepsini tamamen karıştırın Açılacak kıvamda bir hamur elde etmeniz lazım, un miktarı az ise, azar azar un ekleyin
orta sertlikte elde ettiğiniz hamuru iki eşdeğer parçaya bölün streçle sarıp buz dolabında yarım saat değin bekletin
Kurabiye kalıpları ile fazla güzel şekiller oluyor
Eğer kurabiye kalıbınız varsa dinlenmiş olan hamuru parçalara ayırıp bir parmak kalınlığında açın kalıplarınız ile şekillendirin Kalıpsız yapacaksanız ellerinizle parçalar alarak istek ettiğiniz şekilde şekillendirin
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin fırın tepsinize yerleştirin Fırınınızın turbo ayarı varsa 810 dk 220 derecede çabuk pişirebilirsiniz Yoksa fırınınızı alttan ısıtmaya ayarlayın sanırım 1012 dk pişecektir Pembeleşmeye başladığında fırını kapatın bir süre fırının sıcaklığında bekletin Gevrek kıyır kıyır olağanüstü kurabiyeler elde edeceksiniz
Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi ni yabancı bir siteden bulduk çevirisi yapıldı ve leziz oluyor denemenizi öğüt ederiz
Sağlık Durumu olsun *