iltasyazilim
FD Üye
Hamuru İçin;
1 Adet Yumurta beyazı ( Sarısı üzerine ) Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 2 Yemek kaşığı tarçın 2 Yemek kaşığı irmik 1 Çay Kaşığı karbonat 1 fiske tuz Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı su 2 su bardağı bal 1 adet kabuk tarçın 45 damla limon
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı Fındık yada ceviz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Bu ezberleri bozan bir tatlı diğer şeker parelerden çok farklı Hamuru mis gibi tarçın kokuyor, şerbeti ise şekerle değil bal ile mutlaka denenmeli Haydi başlayalım
( BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM )
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Soğuk olması lazım Su, bal ve kabuk tarçın bir tencereye alalım Bal erince miktar kaynatalım Daha sonra limon suyunu damlatalım Bir miktar daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara kaldıralım Şimdi hamura geçelim Yumurta sarısı hariç bütün malzemeler bir kapta birleştirilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamurlar kopartalım Elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim Üzeri fındık yada ceviz batıralım ve yumurta sarısını sürelim 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti dökelim 5 saat sonra servis edelim
AFİYET OLSUN
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 Adet Yumurta beyazı ( Sarısı üzerine ) Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 2 Yemek kaşığı tarçın 2 Yemek kaşığı irmik 1 Çay Kaşığı karbonat 1 fiske tuz Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı su 2 su bardağı bal 1 adet kabuk tarçın 45 damla limon
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı Fındık yada ceviz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Bu ezberleri bozan bir tatlı diğer şeker parelerden çok farklı Hamuru mis gibi tarçın kokuyor, şerbeti ise şekerle değil bal ile mutlaka denenmeli Haydi başlayalım
( BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM )
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Soğuk olması lazım Su, bal ve kabuk tarçın bir tencereye alalım Bal erince miktar kaynatalım Daha sonra limon suyunu damlatalım Bir miktar daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara kaldıralım Şimdi hamura geçelim Yumurta sarısı hariç bütün malzemeler bir kapta birleştirilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamurlar kopartalım Elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim Üzeri fındık yada ceviz batıralım ve yumurta sarısını sürelim 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti dökelim 5 saat sonra servis edelim
AFİYET OLSUN
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız