iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Mükemmel) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un( 200 ml’lik bardakla 15 bardak civarı)
*
*Üzeri için :
*Tarçın
Tarçınlı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Mükemmel) Tarifi Yapılışı Şipşak hazırlayabileceğiniz, mis kokulu, ağızda dağılan nefis tarçınlı pastane kurabiyeleri
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar unla yoğurulur Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Kalıp önce tarçına bulanır Ardından hamurların üzerine bastırılıp şekil verilir Bir kez daha tarçına bulanıp tekrar üzerlerine hafif şekilde dokundurulur (Bu işlem kurabiyelerin üzerindeki şeklin daha belirgin olması için) Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir (Bu süre fırından fırına değişebilir Kontrollü şekilde pişirin) Fırından çıktıktan sonra oda ısısına gelmesi beklenip, tepsiden servis tabağına alınır Afiyetle tüketilir
Kalıbınız yoksa şart değil Çatalla veya soda şişesi ağzıylada şekil verebilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*125 gr tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un( 200 ml’lik bardakla 15 bardak civarı)
*
*Üzeri için :
*Tarçın
Tarçınlı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Mükemmel) Tarifi Yapılışı Şipşak hazırlayabileceğiniz, mis kokulu, ağızda dağılan nefis tarçınlı pastane kurabiyeleri
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar unla yoğurulur Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Kalıp önce tarçına bulanır Ardından hamurların üzerine bastırılıp şekil verilir Bir kez daha tarçına bulanıp tekrar üzerlerine hafif şekilde dokundurulur (Bu işlem kurabiyelerin üzerindeki şeklin daha belirgin olması için) Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir (Bu süre fırından fırına değişebilir Kontrollü şekilde pişirin) Fırından çıktıktan sonra oda ısısına gelmesi beklenip, tepsiden servis tabağına alınır Afiyetle tüketilir
Kalıbınız yoksa şart değil Çatalla veya soda şişesi ağzıylada şekil verebilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun