iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
3 yemek kaşığı tarhana
Yarım yemek kaşığı domates salçası
4,5 su bardağı su (900 ml)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak, tuz, kuru nane
Yapılışı
Çorbanızı yapmadan 12 saat önce tarhana ve salçayı 2 su bardağı su ile bekletin (yapacağınız tencerede bekletebilirsiniz)
Zeytinyağını, kalan suyu ve tuzu da ilave ederek ocağa alın Karıştırarak pişirin Kaynadıktan sonra ince rendelenmiş sarımsağı içine ilave edin ve ocağı en hafif ayara getirin 34 dakika daha pişirin, kuru nane ilave edin, karıştırın Çorbanız servise hazırdır
Tarhana çorbasını pişirdikten sonra çok bekletmeden yemenizi öneriyorum, beklediği zaman kıvamı yoğunlaşabiliyor
Çorbanın kıvamı sizin için yoğun olursa biraz sıcak su ilavesi ile açabilirsiniz
Afiyet olsun
3 yemek kaşığı tarhana
Yarım yemek kaşığı domates salçası
4,5 su bardağı su (900 ml)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak, tuz, kuru nane
Yapılışı
Çorbanızı yapmadan 12 saat önce tarhana ve salçayı 2 su bardağı su ile bekletin (yapacağınız tencerede bekletebilirsiniz)
Zeytinyağını, kalan suyu ve tuzu da ilave ederek ocağa alın Karıştırarak pişirin Kaynadıktan sonra ince rendelenmiş sarımsağı içine ilave edin ve ocağı en hafif ayara getirin 34 dakika daha pişirin, kuru nane ilave edin, karıştırın Çorbanız servise hazırdır
Tarhana çorbasını pişirdikten sonra çok bekletmeden yemenizi öneriyorum, beklediği zaman kıvamı yoğunlaşabiliyor
Çorbanın kıvamı sizin için yoğun olursa biraz sıcak su ilavesi ile açabilirsiniz
Afiyet olsun