iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Nasıl Yapılır Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg yoğurt
*3 kg kırmızı biber
*3 kg domates
*1 kg soğan
*1 yemek kaşığı kekik
*2 yemek kaşığı kuru nane
*½ kg haşlanmış nohut
*7,5 kg un
*2 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
*1 tane pak maya
Tarhana Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Kışlık hazırlıkların en önemlisi ve en güzeli Tarhana yapılmadan olmaz tabii ki Yarın değirmende çekilecek, birkaç gün daha güneşte iyice kurumasını bekletip torbaya girecek
Hiç gözünüzde büyütmeyin Uğraşmaya değer Bütün kış boyunca sofralarımızdan eksik olmayacak bir çeşit, üstelik çok ta sevdiğimiz bir çeşit
Evde kendimizin yaptığı tarhanadan güzel ne olabilir ki Evde tarhana nasıl yoğrulur, ev tarhanası nasıl yapılır derseniz, Buyrun Tarifimiz,
Bir gün önceden yoğurt mayalayıp, kendi mayaladığım yoğurdu kullandım
Kekik ve nane kendi kuruttuğum malzemelerdi
Domates ve kırmızı biber bir gün önce pazardan seçilmişti
Yani Arkadaşlarım kullandığımız malzemeler elimizden geldiğince taze ve iyi olmalı ki Tarhanamız da güzel olsun
Bir tane maya çok az su ile yumuşatılır
Domates ve biberler haşlanır, kabukları soyulur, püre haline getirilir
Soğanlar temizlenir, robottan geçirilir
Bu malzemeler ancak büyük bir leğene sığıyor Mutfak için ayrılmış büyük bir leğene önce sıvı malzemeler koyulur
Ardından baharatlar ve ezilmiş nohut eklenir
Yavaş yavaş un ilavesi yapılır Öyle bir kıvama gelir ki artık elinize yapışmaz, işte o zaman yoğurma işlemi tamam demektir
Mutfakta bir kenara üzerini örterek koyulur Ben kapalı mutfak balkonuna koydum, üzerine sofra bezi ile örttüm
Her gün sabahtan tekrar yoğrulur, artık çok fazla un serpmemize gerek yok Elimizi hafif ıslatarak yoğurma işlemi yapılır Ama çok sulandırmamak içinde bir avuç un serptim üzerine
2 Hafta böyle geçti 3 Haftanın başında güneş alan balkona uygun olan bir yere temiz örtüler serilir Kaşık yardımı ile küçük yuvarlaklar halinde bezin üzerine serilir
Akşam içeri alınır
2 Günün akşamı epeyce kurumuştu Ufalamaya başladım
3 Gün iyice kurudu akşama kadar Hepsini bir araya toparladım ve yarın değirmene çektirmeye götüreceğim Siz mutfak robotundan geçirebilirsiniz Antalya da bu tür şeyler daha rahat oluyor
Çektikten sonra tekrar kurumaya koyacağım Bence birkaç gün daha güneşlensin, iyice kurusun ki tadı bozulmasın, emeklerimiz boşa gitmesin
Bez torbaya koyarak kaldırılır Kavanoza bir miktar koyulabilir ama kalanını bez torbada saklamak daha uygun
Afiyet Olsun
*2 kg yoğurt
*3 kg kırmızı biber
*3 kg domates
*1 kg soğan
*1 yemek kaşığı kekik
*2 yemek kaşığı kuru nane
*½ kg haşlanmış nohut
*7,5 kg un
*2 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
*1 tane pak maya
Tarhana Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Kışlık hazırlıkların en önemlisi ve en güzeli Tarhana yapılmadan olmaz tabii ki Yarın değirmende çekilecek, birkaç gün daha güneşte iyice kurumasını bekletip torbaya girecek
Hiç gözünüzde büyütmeyin Uğraşmaya değer Bütün kış boyunca sofralarımızdan eksik olmayacak bir çeşit, üstelik çok ta sevdiğimiz bir çeşit
Evde kendimizin yaptığı tarhanadan güzel ne olabilir ki Evde tarhana nasıl yoğrulur, ev tarhanası nasıl yapılır derseniz, Buyrun Tarifimiz,
Bir gün önceden yoğurt mayalayıp, kendi mayaladığım yoğurdu kullandım
Kekik ve nane kendi kuruttuğum malzemelerdi
Domates ve kırmızı biber bir gün önce pazardan seçilmişti
Yani Arkadaşlarım kullandığımız malzemeler elimizden geldiğince taze ve iyi olmalı ki Tarhanamız da güzel olsun
Bir tane maya çok az su ile yumuşatılır
Domates ve biberler haşlanır, kabukları soyulur, püre haline getirilir
Soğanlar temizlenir, robottan geçirilir
Bu malzemeler ancak büyük bir leğene sığıyor Mutfak için ayrılmış büyük bir leğene önce sıvı malzemeler koyulur
Ardından baharatlar ve ezilmiş nohut eklenir
Yavaş yavaş un ilavesi yapılır Öyle bir kıvama gelir ki artık elinize yapışmaz, işte o zaman yoğurma işlemi tamam demektir
Mutfakta bir kenara üzerini örterek koyulur Ben kapalı mutfak balkonuna koydum, üzerine sofra bezi ile örttüm
Her gün sabahtan tekrar yoğrulur, artık çok fazla un serpmemize gerek yok Elimizi hafif ıslatarak yoğurma işlemi yapılır Ama çok sulandırmamak içinde bir avuç un serptim üzerine
2 Hafta böyle geçti 3 Haftanın başında güneş alan balkona uygun olan bir yere temiz örtüler serilir Kaşık yardımı ile küçük yuvarlaklar halinde bezin üzerine serilir
Akşam içeri alınır
2 Günün akşamı epeyce kurumuştu Ufalamaya başladım
3 Gün iyice kurudu akşama kadar Hepsini bir araya toparladım ve yarın değirmene çektirmeye götüreceğim Siz mutfak robotundan geçirebilirsiniz Antalya da bu tür şeyler daha rahat oluyor
Çektikten sonra tekrar kurumaya koyacağım Bence birkaç gün daha güneşlensin, iyice kurusun ki tadı bozulmasın, emeklerimiz boşa gitmesin
Bez torbaya koyarak kaldırılır Kavanoza bir miktar koyulabilir ama kalanını bez torbada saklamak daha uygun
Afiyet Olsun