Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana Tarifi

Tarhana Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

*5 kg un
*4 kg kırmızı biber
*2 kg domates
*23 kg soğan
*1 kg süzme yoğurt
*Yarım demet dere otu
*1 demet maydanoz
*Taze veya kuru nane
*Yarım kg nohut
*Çok kırmızı olmasını istiyorsak yarım kg biber salçası ekleye biliriz
*Tuz
*Ben fırından 23 ekmek hamuru alıp tarhananın hamurunu öyle tuttum

Tarhana Tarifi Yapılışı Nohutu önceden haşlayıp kenara koyalım diğer malzemeleri önce domates ve sonra biberi tencereye koyup sonra soğan nohut tüm malzemeler eriyip yumşayana kadar ocakta kaynatacağız maydanoz ve dere otunu çıkarttığımızda da ata biliriz kaynamış malzemenin sıcağında zaten haşlanacak soğuyunca rondodan geçtim Nohutlar çok görünmesin ve hamurunu rahat tuta bilmek için *öyle ince çekmedim hamurunu tutarken süzme yoğurt ekledim 4 gün beklettikten sonra çarşaflara serdim mutfak robotu ile ceviz fındık nasıl dövülüyor bende tarhanayı tüm içine koymuş olduğumuz malzeme vitaminiyle içinde kalıyor resimlerde gördüğünüz gibi afiyetler olsun ben kardeşimle ilk yalnız başımıza beraber yaptık annemizden de gördüğümüz gibi sizlerle resimleri paylaşmak istedim Herkezin elinin lezzeti farklı ve herkesin emeğine eline sağlık

858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt