iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg un
*1 kg domates
*1 kg soğan
*1 kg kırmızı biber
*1 kg yoğurt
*500 gram nohut
*3 yemek kaşığı tuz
*1 demet maydanoz
*1 demet nane
*5 su bardağı su
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan nohutu ıslatıp ertesi gün haşlayalım Domatesin, soğanın kabuklarını soyalım biberlerin çekirdeklerini çıkartalım Nane ve maydanozu kıyalım Diğer tüm malzemeleri doğrayıp tencereye 5 su bardağı su ekleyip iyice kaynatalım Ardından nohutu da ekleyip blenderden geçirelim Ilıyınca süzgeçten geçirelim Soğuyan malzemeye yoğurt, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur hazırlayıp geniş bir kaba alıp üzerini örterek oda ısısında 4 gün bekletelim Günde en az 3 kez yoğuralım Hamur nohutun ve yoğurdun etkisiyle kabaracaktır o yüzden yoğuralım Daha sonra yağlı kağıt serilmiş gölge ve serin bir yerde 3 yada 4 gün takır takır kurutalım Kaşık yardımıyla yarım kaşık kadar aralıklı yağlı kağıda dökelim Kuruduğunda rondodan geçirip toz haline getirelim Bu şekilde yine bir tepsiye döküp 3 gün daha arada karıştırarak kurutalım ve cam kavanoza alıp muhafaza edelim
*5 kg un
*1 kg domates
*1 kg soğan
*1 kg kırmızı biber
*1 kg yoğurt
*500 gram nohut
*3 yemek kaşığı tuz
*1 demet maydanoz
*1 demet nane
*5 su bardağı su
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle akşamdan nohutu ıslatıp ertesi gün haşlayalım Domatesin, soğanın kabuklarını soyalım biberlerin çekirdeklerini çıkartalım Nane ve maydanozu kıyalım Diğer tüm malzemeleri doğrayıp tencereye 5 su bardağı su ekleyip iyice kaynatalım Ardından nohutu da ekleyip blenderden geçirelim Ilıyınca süzgeçten geçirelim Soğuyan malzemeye yoğurt, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur hazırlayıp geniş bir kaba alıp üzerini örterek oda ısısında 4 gün bekletelim Günde en az 3 kez yoğuralım Hamur nohutun ve yoğurdun etkisiyle kabaracaktır o yüzden yoğuralım Daha sonra yağlı kağıt serilmiş gölge ve serin bir yerde 3 yada 4 gün takır takır kurutalım Kaşık yardımıyla yarım kaşık kadar aralıklı yağlı kağıda dökelim Kuruduğunda rondodan geçirip toz haline getirelim Bu şekilde yine bir tepsiye döküp 3 gün daha arada karıştırarak kurutalım ve cam kavanoza alıp muhafaza edelim