Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana Yapımı

Tarhana Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg domates
*2 kg kırmızı biber
*56 baş soğan
*Yarım kg süzme yoğurt
*Yarım kg normal yoğurt
*1 çorba kaşığı kekik
*2 çorba kaşığı nane
*2 çorba kaşığı tuz
*Yarım kg nohut
*1 paket yaş maya
*4 kg kadar un

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Bir gün önceden ıslattığımız nohutumuzu haşlayıp suyunu süzdürüyoruz*Nohut, domates, kırmızı biber, soğan mutfak robottonda bir güzel çekilip geniş karıştırma kabına alınır Un ve tuz dışındaki diğer malzemelerde karıştırma kabına alınıp harmanlanır Son olarak un ve tuz ilave edilip hamurumuz yoğrulur Hamurumuz kabardığı zaman taşmayacak şekilde derin kaplara veya benim yaptığım gibi kovalara paylaştırılır Üzerleri temiz bir bezle örtülür
Gün içinde 45 kez gidip gelip karıştırılır 4 gün ara ara karıştırıldıktan sonra hamurumuz kepçe yardımıyla yağlı kağıt veya temiz bez üzerine şekildeki gibi serilir Çok fazla kurumasına izin vermeden ele yapışmayacak şekilde olduğunda ters düz edilir Elle ufalanacak kıvama gelince elimizle veya robotla ufalanır Ben elle ufaladım daha sonrada ılıştır yardımıyla da iyice incelttim sonrada temiz bir beze sererek iyice kurumasını gidip gelip karıştırarak sağladım

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt