iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*7 kilo kırmızı kapya biber
*10 kilo süt (yoğurt yapılacak)
*23 kilo nohut
*1 demet taze nane (nane severler 1 buçuk demet)
*12 kilo domates
*Tuz
*Alabildiği kadar un
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Uşak’in tarhanası meşhurdur Sabah 6 da bile yenilir o derece
Biberler ve domatesler suda haşlanır Ayrı yerde nohutta haşlanır (zaten biberin suyu çıkar ateşe konulunca
10 kilo süt, yoğurt yapılır Ama yoğurt sulu olduğu için suyu kesede süzülür Biberle domates haşlanınca delikli süzgece alınır, kabuğu hemen soyulur zaten Süzgeçten ezilerek bir kaba koyulur Haşlanan nohutta ezilerek geçirilip kaba koyulur Nane ince doğranır, oda kaba koyulur Yoğurtta koyulur Sonra un yavaş yavaş eklenir Kıvamı ne çok sert olacak ne de çok yumuşak olacak Orta kıvamda 34 tutam tuz koyulur (ben tuz pek kullanmam damak zevkinize göre ayarlayın) Bütün malzeme yoğurulur Sonra büyük masanıza yada kullanmadığınız salonunuza kısacası yeri geniş olan bir yere örtü koyulup üzerine tarhana minik parça halinde dağıtılır Bu tarhana 3 hafta bekletilir, kuruması için 2 günde bir kurudukça elinizle daha küçük hale parçalayın İyice kuruduktan sonra da çorba yapımında kullanılır hale gelecek Afiyet olsun
Bu tarif bize 3 kişiye 1 buçuk yıl yetiyor Çok fazla tüketmemize rağmen
Yazın sıcaklarda yapılması gerekir, hemen kuruması için 2 hafta gibi bir sürede mesela
Ben yazın yaptığım için detaylı fotoğraf koyamıyorum Yazın tekrar yapacağım, o zaman detaylı fotoğraflar yüklerim
*7 kilo kırmızı kapya biber
*10 kilo süt (yoğurt yapılacak)
*23 kilo nohut
*1 demet taze nane (nane severler 1 buçuk demet)
*12 kilo domates
*Tuz
*Alabildiği kadar un
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Uşak’in tarhanası meşhurdur Sabah 6 da bile yenilir o derece
Biberler ve domatesler suda haşlanır Ayrı yerde nohutta haşlanır (zaten biberin suyu çıkar ateşe konulunca
10 kilo süt, yoğurt yapılır Ama yoğurt sulu olduğu için suyu kesede süzülür Biberle domates haşlanınca delikli süzgece alınır, kabuğu hemen soyulur zaten Süzgeçten ezilerek bir kaba koyulur Haşlanan nohutta ezilerek geçirilip kaba koyulur Nane ince doğranır, oda kaba koyulur Yoğurtta koyulur Sonra un yavaş yavaş eklenir Kıvamı ne çok sert olacak ne de çok yumuşak olacak Orta kıvamda 34 tutam tuz koyulur (ben tuz pek kullanmam damak zevkinize göre ayarlayın) Bütün malzeme yoğurulur Sonra büyük masanıza yada kullanmadığınız salonunuza kısacası yeri geniş olan bir yere örtü koyulup üzerine tarhana minik parça halinde dağıtılır Bu tarhana 3 hafta bekletilir, kuruması için 2 günde bir kurudukça elinizle daha küçük hale parçalayın İyice kuruduktan sonra da çorba yapımında kullanılır hale gelecek Afiyet olsun
Bu tarif bize 3 kişiye 1 buçuk yıl yetiyor Çok fazla tüketmemize rağmen
Yazın sıcaklarda yapılması gerekir, hemen kuruması için 2 hafta gibi bir sürede mesela
Ben yazın yaptığım için detaylı fotoğraf koyamıyorum Yazın tekrar yapacağım, o zaman detaylı fotoğraflar yüklerim