iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 kilo kırmızı biber
*8 adet soğan
*2 baş sarımsak
*1 kilo haşlama nohut
*2 bardak kırmızı mercimek
*2 bardak kalın bulgur
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet nane
*1 paket kuru maya
*1 kilo yoğurt (süzme de olabilir )
*1 çay bardağı kaya tuzu
*Aldığı kadar un
Tarhana Tarifi Yapılışı Merhaba ben iki senedir kendi tarhanamı yapıyorum Tadından lezzetinden yiyenler ve biz ailece çok memnunuz Evde kendiniz satın alma derdi olmadan zevkle yapıp buzdolabında saklayın Mis mis
Yapılışı ise şu şekilde Önce tüm sebzeleri soyup temizleyip iyice yıkayıp doğruyoruz Büyük bir tencerede hafif ateşte haşlamaya doğrusu suyunu bırakana kadar pişirmeye başlıyoruz Tuzunu da bu sırada ekleyin Göz kararı 30 dk yeterli olur Ardından büyükçe bir mutfak leğenine suyunu süzerek ayırıyoruz sakin suyunu atmayın sebze yemeklerinde çorbalar ve tarhana çorbası için de dondurun kullanın Geri kalan sebzeleri blender dan geçirin Pure kıvamında olsun Sonra büyükçe kaba tekrar alın ve unu, mayayı, yoğurdu ekleyin un bayağı gidiyor Güzelce karıştırın ve tadına tuzuna bakın ki nasıl güzel bir tadı olacağını anlayın Ardından üzerini örtü ile kapatıp 3 veya 4 gün günde 4, 5 defa karıştırma şartıyla evde bekletin 4 Gün tarhana zaten kokusunu vs belli ediyor ve kurutma için genişçe bir kaba alıp güneşte kurutma işlemine başlayın Üzerine tülbent de serseniz olur titiz komşularımız var kurur merak etmeyin Sürekli karıştırın Benim 15 gün kadar sürdü Kuruyunca tekrar blender dan geçirip buzdolabında saklayın Misler gibi çorbanız hazır Afiyet olsun
*1, 5 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 kilo kırmızı biber
*8 adet soğan
*2 baş sarımsak
*1 kilo haşlama nohut
*2 bardak kırmızı mercimek
*2 bardak kalın bulgur
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet nane
*1 paket kuru maya
*1 kilo yoğurt (süzme de olabilir )
*1 çay bardağı kaya tuzu
*Aldığı kadar un
Tarhana Tarifi Yapılışı Merhaba ben iki senedir kendi tarhanamı yapıyorum Tadından lezzetinden yiyenler ve biz ailece çok memnunuz Evde kendiniz satın alma derdi olmadan zevkle yapıp buzdolabında saklayın Mis mis
Yapılışı ise şu şekilde Önce tüm sebzeleri soyup temizleyip iyice yıkayıp doğruyoruz Büyük bir tencerede hafif ateşte haşlamaya doğrusu suyunu bırakana kadar pişirmeye başlıyoruz Tuzunu da bu sırada ekleyin Göz kararı 30 dk yeterli olur Ardından büyükçe bir mutfak leğenine suyunu süzerek ayırıyoruz sakin suyunu atmayın sebze yemeklerinde çorbalar ve tarhana çorbası için de dondurun kullanın Geri kalan sebzeleri blender dan geçirin Pure kıvamında olsun Sonra büyükçe kaba tekrar alın ve unu, mayayı, yoğurdu ekleyin un bayağı gidiyor Güzelce karıştırın ve tadına tuzuna bakın ki nasıl güzel bir tadı olacağını anlayın Ardından üzerini örtü ile kapatıp 3 veya 4 gün günde 4, 5 defa karıştırma şartıyla evde bekletin 4 Gün tarhana zaten kokusunu vs belli ediyor ve kurutma için genişçe bir kaba alıp güneşte kurutma işlemine başlayın Üzerine tülbent de serseniz olur titiz komşularımız var kurur merak etmeyin Sürekli karıştırın Benim 15 gün kadar sürdü Kuruyunca tekrar blender dan geçirip buzdolabında saklayın Misler gibi çorbanız hazır Afiyet olsun