iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
*8 kilo kırmızı biber
*2 kilo domates
*2 kilo beyaz soğan
*1 kilo yoğurt
*1 kalıp beyaz peynir
*1 paket margarin
*1 paket yaş maya
*6 kilo un
Tarhana Tarifi Yapılışı Biberler, domatesler ve soğanlar robottan çekilir, büyük bir tencerede suyunu tamamen çekene kadar kaynatılır Sos soğuduktan sonra sırasıyla önce maya katılır ve eritilir Yoğurt, beyaz peynir, (Ben genellikle bim’den aldığım beyaz peyniri katıyorum, hesaplı olduğu için) margarin ve un katılıp yoğurulur 7 gün boyunca ara sıra un eklenerek yoğurulur Ekşisi çıktıktan sonra yani 7 gün sonra temiz bir çarşaf ya da benim gibi sadece tarhanalık beziniz varsa incelterek parçalar koparıp kurutun Hamurları ara sıra ters yüz edin, ovulacak kıvama geldiği zaman robottan çekin Bütün bir kış afiyetle yiyebilirsiniz Çektiğiniz tarhanananızı da 10 gün kadar çok güneş görmeyen bir yere serip iyice kurumasını sağlayın Afiyet olsun
*8 kilo kırmızı biber
*2 kilo domates
*2 kilo beyaz soğan
*1 kilo yoğurt
*1 kalıp beyaz peynir
*1 paket margarin
*1 paket yaş maya
*6 kilo un
Tarhana Tarifi Yapılışı Biberler, domatesler ve soğanlar robottan çekilir, büyük bir tencerede suyunu tamamen çekene kadar kaynatılır Sos soğuduktan sonra sırasıyla önce maya katılır ve eritilir Yoğurt, beyaz peynir, (Ben genellikle bim’den aldığım beyaz peyniri katıyorum, hesaplı olduğu için) margarin ve un katılıp yoğurulur 7 gün boyunca ara sıra un eklenerek yoğurulur Ekşisi çıktıktan sonra yani 7 gün sonra temiz bir çarşaf ya da benim gibi sadece tarhanalık beziniz varsa incelterek parçalar koparıp kurutun Hamurları ara sıra ters yüz edin, ovulacak kıvama geldiği zaman robottan çekin Bütün bir kış afiyetle yiyebilirsiniz Çektiğiniz tarhanananızı da 10 gün kadar çok güneş görmeyen bir yere serip iyice kurumasını sağlayın Afiyet olsun