
Tarhanalı Börek(Antep'e Özgü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tabak dolusu tarhana
- 6 adet soğan
- 5-6 yemek kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı karabiber
- Tuz (Tadına bakarak ekleme yapınız)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- isterseniz azıcık maya (Ben kullanmadım)
Tarhanalı Börek(Antep'e Özgü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım; tarhanamızı yapacağımız zaman ister geceden yoksa sabahtan sıcak suyun içine koyup ıslıyoruz.
- 2 saat sıcak suda bekledikten sonra yumuşayan tarhanalarımızı suyunu süzüp yoğuralım.
- Bir tavamıza göz kararı sıvıya koyalım (İç harcımız hafif yağlı olacaktır)
- İçine 6 adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirmeden kavuralım.
- Şimdi içine tarhanamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- En son içine bolca (Gene kendi damak zevkinize göre ister arttırıp azaltabilirsiniz miktarlarını) karabiber ve toz biber ekleyelim.
- Tuzunu da kontrol edip 10 dakika daha kavurup altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Şimdi hamurumuza geçelim; yoğurma kabına malzemeleri alıp Karıştırıp hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım (Açarken de üstüne un serperek açılacağı için)
- Şimdi yapılışına geçelim; hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Unlayarak tabak büyüklüğünde açalım.
- Bir köşesine 2-3 yemek kaşığı dolusu (veya göz kararı) tarhanalı harçtan koyalım ve diğer kısmı üstüne kapatalım (Yarım ay ???? şeklinde) ve etrafını isterseniz çay tabağı kenarı ile keselim yoksa elimizle iyice bastırarak kenarlarının açılmasını sağlayalım.
- Beze ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Teflon yapışmaz tavamızı ısıtalım veya saçta arkalı önlü kızarana kadar çevirerek (yağsız) şekilde pişirelim.