iltasyazilim
FD Üye
Tarhanalı Pırasalı Tepsi Böreği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane yufka
*Yarım kilo pırasa
*Lor peyniri(ben 1 buçuk su bardağı kullandım)
*2 tane irice domates(sert ve az sulu olsun)
*5 tane çarliston biber
*3 yemek kaşığı tarhana
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Tuz
*Sıvıyağ
Sos için:
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı yoğurt(sulu kısmından)
*1 yumurtanın beyazı(sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay bardağı Sıvıyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
*Susam
*Çörek otu
Tarhanalı Pırasalı Tepsi Böreği (Nefis) Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar
Size çok sevdiğim ve herkesin de sevdiği börek tarifimi paylaşacağım Tarhanalı börek olur mu demeyin çok güzel oluyor ve herkes çok beğeniyor
Bu böreğimizde pırasalarımızı pişirmeden çiğ olarak hazırlayacağız ve vitamin değeri azalmayacak
Öncelikle pırasaları ince ince doğrayalım Daha sonra birkaç kere yıkayıp toprağından arındığından emin olup süzülmeye bırakalım
Bu sırada sosumuzu hazırlayalım Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıp bir kenara alalım
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım
Biberleri de ince ince doğrayalım
Pırasaların üzerine domatesi, biberi, peyniri, tarhanayı, pulbiberi, tuzu ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım
Tepsimizin tabanına sıvı yağ sürelim
Yufkalardan bir tanesini kenarlardan sarkacak şekilde serelim
Sosumuzdan 34 kaşık kaşık gezdirip fırçayla her yerine sürelim
2 yufkayı buruşturup ilk yufkanın üzerine koyalım ve sostan aynı şekilde 34 kaşık gezdirip sürelim
Pırasalı harcımızın yarısını eşit şekilde yufkanın üzerine serpiştirelim
3 ve 4 yufkaları da aynı şekilde buruşturup aralarına sostan sürelim
Ve 4 yufkanın üzerine harcımızın geri kalan kısmını serpiştirelim
Kalan yufkaları da buruşturup sos malzememizden döküp her yerine eşit sürelim
Sarkan yufkamızla da böreğin üstünü kapatalım
Daha sonra böreğimizi dilimleyelim ve kalan sosu her tarafına eşit şekilde dökelim
20 dk dinlenmeye bırakalım
Yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim Çörek otu ve susamı serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Dinlendikten sonra ılık halde servis edelim
Afiyet olsun
*6 tane yufka
*Yarım kilo pırasa
*Lor peyniri(ben 1 buçuk su bardağı kullandım)
*2 tane irice domates(sert ve az sulu olsun)
*5 tane çarliston biber
*3 yemek kaşığı tarhana
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Tuz
*Sıvıyağ
Sos için:
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı yoğurt(sulu kısmından)
*1 yumurtanın beyazı(sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay bardağı Sıvıyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
*Susam
*Çörek otu
Tarhanalı Pırasalı Tepsi Böreği (Nefis) Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar
Size çok sevdiğim ve herkesin de sevdiği börek tarifimi paylaşacağım Tarhanalı börek olur mu demeyin çok güzel oluyor ve herkes çok beğeniyor
Bu böreğimizde pırasalarımızı pişirmeden çiğ olarak hazırlayacağız ve vitamin değeri azalmayacak
Öncelikle pırasaları ince ince doğrayalım Daha sonra birkaç kere yıkayıp toprağından arındığından emin olup süzülmeye bırakalım
Bu sırada sosumuzu hazırlayalım Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıp bir kenara alalım
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım
Biberleri de ince ince doğrayalım
Pırasaların üzerine domatesi, biberi, peyniri, tarhanayı, pulbiberi, tuzu ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım
Tepsimizin tabanına sıvı yağ sürelim
Yufkalardan bir tanesini kenarlardan sarkacak şekilde serelim
Sosumuzdan 34 kaşık kaşık gezdirip fırçayla her yerine sürelim
2 yufkayı buruşturup ilk yufkanın üzerine koyalım ve sostan aynı şekilde 34 kaşık gezdirip sürelim
Pırasalı harcımızın yarısını eşit şekilde yufkanın üzerine serpiştirelim
3 ve 4 yufkaları da aynı şekilde buruşturup aralarına sostan sürelim
Ve 4 yufkanın üzerine harcımızın geri kalan kısmını serpiştirelim
Kalan yufkaları da buruşturup sos malzememizden döküp her yerine eşit sürelim
Sarkan yufkamızla da böreğin üstünü kapatalım
Daha sonra böreğimizi dilimleyelim ve kalan sosu her tarafına eşit şekilde dökelim
20 dk dinlenmeye bırakalım
Yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim Çörek otu ve susamı serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Dinlendikten sonra ılık halde servis edelim
Afiyet olsun