Yüzyıllardır mutfaklarda mis üzere kokan ve Anadolu sofralarının vazgeçilmez bir kesimi olan tarhana çorbası ile ilgili yapılan araştırma herkesi şaşırttı. Prodüksiyonu kolay olan şifası ise tüm vücuda saran tarhanayı kendi ellerinizle yapmanız kıymetli. Pekala tarhana çorbası nasıl yapılır?
Kış aylarında bağışıklığın birden güçsüzleşmesinin nedeni artan enfeksiyon virüsleridir. Bu virüslerden korunmak için ise bilirkişilerin birçok aşı ve ek takviye önerir. Fakat yapılan araştırmalarda sistemli bir halde tüketilen tarhana çorbası hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de enfeksiyonlu virüslere savaş açıyor. Kimi bilirkişilerin tabirine nazaran ise soğuk kış günlerinde eskilerin hiç hastalanmamasının nedeni de bu çorbanın içerdiği yüksek vitamin ve minerallerden kaynaklanıyor. Konut prodüksiyonu tarhana şifasını kaybetmeden tüketildiğinde birçok illetin da önüne geçiyor. Kendi ellerinizle evlatlarınıza ve yetişkinlere bol vitaminli bir tarhana çorbası pişirmeye ne dersiniz? Gelgelelim öncelikle yararlarını gelin birlikte öğrenelim...
TARHANANIN YARARLARI NELERDİR?
- Doğal antibiyotik olan tarhana çorbası içeriğinde domates, yoğurt, zerzevat ve baharatlarla üzere güçlü vitaminler barındırır.
- Kemikleri güçlendirir.
- Dimağ sıhhatini korur.
- Boğaz enfeksiyonlarını balgam söktürerek atar.
- Sindirim borusundaki toksinleri idrar yolu ile vücuttan atar.
- Vücuttaki tüm hastalıklı virüsleri kısa müddette yeniler.
KOLAY TARHANA ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Tarhanayı kasenin içerisine alıp 1 su su bardağı et suyu ile çözünmesi sağlayın.
Bu sırada tencereye yağı ve salçayı koyun ve kavrulana kadar karıştırın.
Daha sonra et suyunu ek edin. Kaynayan et suyunun içerisine çözünen tarhanayı ek edin.
Şıkça karıştırdıktan sonra baharatları ve 2 diş sarımsağı doğrayarak çorbanın içerisine atın.
Düzgünce karıştırıp bir taşım kaynattık sonra ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun...