Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhun Otu Soslu Biftek

Tarhun Otu Soslu Biftek
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

12 kg filet biftek
Deniz tuzu ve karabiber
2 çay kaşığı zeytinyağı
Semizotu

Sos
500 gram domates
5 çay kaşığı ketçap
1 çay kaşığı hardal
Azıcık acı sos
1 limon suyu
2 çay kaşığı balzamik sirke
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 küçük soğan, doğranmış tarhun otu ve maydanoz

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 2530 dakika

Hazırlanışı

1 Sosu hazırlamadan önce domatesleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Daha sonra içinde rahat çalışabileceğiniz büyük bir kaseye domatesleri doğrayın

Küçük parçalar idealdir Geri kalan bütün malzemeleri içine atarak karıştırın fakat otları kullanmayın Üzerine tuz, karabiber ekleyin Folyoyla kaplayarak bir köşede bekletin

2 Fırını 200 dereceye ayarlayın Bifteğin yağlarını ve güzel görünmeyen kısımlarını tıraşlayın, kısacası düzgün bir şekle sokun Yapışmaz bir fırın tepsisinin üzerine hafif sıvıyağ gezdirin ve bifteğinizi 12 dakika boyunca pişirin Etin rengi pembelikten kahverengiye geçerken çıkarın

3 Şimdi bifteğinizi normal fırın tepsisine transfer etme zamanı geldi Tekrar fırının içine koyun ve 25 dakika boyunca pişirin Çıkarmaya yakın parmağınızı üstüne hafifçe bastırınca, yumuşak bir şekilde gömülüyorşa istediğimiz kıvamda demektir Etin kesinlikle kurumaması gerekiyor Sıcak bir tabakta 10 dakika bekletebilirsiniz

4 Oda sıcaklığında servis edeceğiniz bifteğin üzerine hazırladığınız sosları ve otları atın Tabağın güzel gözükmesi artık yaratıcılığınıza kalmış bir şey Mesela yanında haşlama patates ile sunabilirsiniz Sadece bir fikir, aklınızda bulunsun Afiyet olsun!

 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt