Morgan Creek Digital kurucu ortağı Jason Williams, yatırımcıların altın pahasına Bitcoin’e akın etmek üzere olduklarına inanıyor. Ayrıca Jason Williams, yatırımcıların şimdi altın’ı short’lamasını bekliyor.
Jason Williams: Yatırımcıların şimdi altın’ı short’lamasını bekliyorum
Layah Heilpern’e verdiği bir röportajda Morgan Creek Digital kurucu ortağı Jason Williams, yatırımcıların, sermaye sarı metalden Bitcoin‘e hareket ederken aynı zamanda altın’ı short’lamasını beklediğini söylüyor. Dijital varlıklar konusunda uzmanlaşmış hedge fonunun yöneticisi, altın’ın azalan alaka düzeyinin kitlesel göçün nedenlerinden biri olduğunu savunuyor. Jason Williams konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Anlamıyorum bile… Bir değer varlığı deposu olarak altın, artık işe yaramıyor.
Jason Williams ayrıca fiziksel altın’ı güvence altına alma ve saklama ihtiyacının gençler için büyük bir sorun olduğunu açıklıyor. Jason Williams konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Gençlerin altın konusunda böyle düşündüğünü hissediyorum. “Ne olduğunu bildiğini söylediğini hayal edemiyorum, gidip bir kasa alacağım ve kasayı duvara ve zemine cıvatalayacağım. Sonra kasayı kilolarca altın ve gümüş bilmiyormuş gibi dolduracağım.” Mesela, hayatının bu kadar bağlı olmasını istediğini bile sanmıyorum…
Jason Williams: Bitcoin sürekli 3 kat değer kazanan bir avcı varlık
Jason Williams, daha iyi bir değer deposu olmasının yanı sıra, Bitcoin’in her yıl ortalama olarak sürekli 3 kat değer kazanan bir avcı varlık olduğunu ekliyor. Jason Williams konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Bitcoin sadece iyi para değil, aynı zamanda sağlam bir para. Ama aynı zamanda büyüyebilen ve tarihsel olarak yıldan yıla %200 artan harika bir yırtıcı hayvan gibi…
BTC’nin önümüzdeki aylardaki fiyat hareketlerine gelince, Morgan Creek Digital kurucu ortağı Bitcoin’in ateşli yükselişine devam etmesini beklediğini belirtti. Jason Williams konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Ekim ayında 100.000 dolar… 100.000 dolar, bu çok muhafazakar. Demek istediğim, çok uzak ve alçak olacağım. 31 Ekim’e kadar 100.000 dolar diyorum ama buna gerçekten inanmıyorum… 31 Ekim’e kadar 100.000 doların çok ötesine geçeceğimizi düşünüyorum.