Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Tarikat Yurdunda 30'dan Fazla Öğrenci Koronavirüse Yakalandı'

'Tarikat Yurdunda 30'dan Fazla Öğrenci Koronavirüse Yakalandı'
0
121

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
s-139927e9fb2d33514171d1f0eef5075497ab14c8.jpg

Ordu Çaybaşı ilçesinde Süleymancılara ilişkin olduğu belirtilen özel bir yurtta kalan 30’un üzerinde çocuğun koronavirüse yakalandığı sav edildi. Karantina altına alınmayan ve yüzyüze eğitimin başlamasıyla okula giden çocukların hadiseleri arttırdığının ortaya çıkması üzerine okulun da karantinaya alındığı aktarıldı. Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, okulların kapalı olduğu periyotta kimi cemaatlere bağlı yurtların faliyetlerine devam ettiği istikametinde bilgiler olduğu belirterek, “Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir? Millet bu çocukları size emanet etti, siz kime emanet ettiniz?” diye sordu.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin aktardığı habere nazaran, CHP’li Adıgüzel, kelam konusu savlara ait “Ordu Çaybaşı ilçemizde Süleymancılara ilişkin olduğu öğrenilen Özel Çınar Yurdu'nda kalan çok sayıda yavrumuzun hepsinin Covid olduğu haberini aldık.  Bu pazartesi yüzyüze eğitime başlayan kimi sınıflar ile de olaylar Köklük İlköğretim okuluna sıçramış, okulun da karantinaya alındığı haberini aldık” dedi.

"Skandaldan da öte faciadır”"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel

Pandemide Ulusal Eğitim'e bağlı bütün temel eğitim okulları, üniversiteler ve öğrenci yurtları kapalıyken kimi cemaatlere bağlı yurtların faaliyetine devam ettiğine dair bilgilerin olduğunu anımsatan CHP’li Adıgüzel “Tabii bunlar yöneticiler tarafından cemaat baskısı, siyaset baskısı ile göz gerisi ediliyor. ‘Biz görmedik, duymadık, siz devam edin’ stili yaklaşım nedeniyle denetlenmiyor da. Bu baştan aşağı bir skandaldır. Skandaldan da öte faciadır” diye konuştu.

"Bu biçimde faaliyet gösteren kaç cemaat yurdu var"

Adıgüzel, Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yönelttiğini kaydetti: 

“Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir? 

Türkiye’de bu biçimde faaliyette olan kaç tane cemaat yurdu vardır? 

Buranın açık olduğu bakanlığınızın üniteleri tarafından biliniyor muydu, en son denetlenmesi ne vakit yapıldı?

Burada öğrencilerin tamamının hasta olmasına varan süreçte bu sıhhatsiz şartların denetlenmesini kim yapıyor? 

Bu kadar müddette buraya ulusal eğitim ya da sıhhat vazifelisi ulaşmadı mı?

Millet bu çocukları size emanet etti, siz kime emanet ettiniz?"

"İki müfettiş görevlendirilmiş"

Adıgüzel, mevzuyla ilgili olarak Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü ile de görüştüğünü ve iki müfettişin görevlendirildiğinin söylendiğini kaydetti. Adıgüzel “İl ulusal eğitim müdürü sayının 20’nin üzerinde olduğunu ve tam tespitin bitmediğini söylediler. Tam sayı belirlenmiş değil zira tüm etraf ilçelerden öğrenci toplanmış. 30 ile 60 ortasında öğrencinin olduğu kestirim ediliyor” diye konuştu.

858,496Konular
982,185Mesajlar
30,118Kullanıcılar
frozen2323Son üye
Üst Alt