İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül kutlamaları İzmir'de tarihi imgelere sahne oldu. Kutlamalar için Kordonboyu’na akın eden yüzbinlerce İzmirli meydanlara sığmadı. Türkiye'de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne gösterilerinden biri olan, artırılmış gerçeklik dayanaklı işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral şov Alsancak Liman'dan Konak'a kadar yüzbinlerce bireye görsel şölen yaşattı. Kentin kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları tarihe geçecek megastar Tarkan konseriyle son buldu.
İzmir'in 100. yıl kurtuluş coşkusu 9 Eylül’de gün uzunluğu süren aktiflikleri akabinde akşam doruğa ulaştı. Alsancak Limanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda sona eren Fener Alayı yürüyüşünün akabinde Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne gösterilerinden biri başladı. 180 dansçının iştirakiyle artırılmış gerçeklik takviyeli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral şov gönüllere taht kurdu. Toplam bin 300 metrekare led ekranın kullanıldığı gösteri, bu bakımdan Türkiye tarihinde yapılan en büyük yapım oldu.
Tarihi akşama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve torunu Duru ile, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ise eşi Neptün Soyer, kızları His ve Defne ile izledi. İzmir milletvekilleri, ilçe belediye liderleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı konserde yüzbinler daima bir ağızdan Tarkan müziklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü nedeniyle organize ettiği 9 Eylül kutlamaları megastar Tarkan’ın konseriyle taçlandı. Gündoğdu Meydanı’nda kurulan dev sahneden Tarkan, yüz binlerce İzmirliye coşku dolu saatler yaşattı.
Başkan Soyer zeytin fidesi armağan etti
İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Hafızamız tazelendikçe bu vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğun şuuruyla artık sıra bizde! Yüzyıl evvel 26 Ağustos sabaha karşı 05:30’da top atışıyla başlayan büyük taarruz nasıl büyük bir zaferle ve akabinde 100 yıldır süren kesintisiz bir barışla taçlandıysa, artık de o cumhuriyeti tekrar barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor” dedi. Lider Tunç Soyer, konser sırasında Tarkan’a bir zeytin fidesi armağan etti ve şu kelamları söyledi: “Zeytin ölümsüzlük ve barıştır. Diliyorum ki İzmir ile dostluğun ölümsüz olsun. 100. yılımızda o kadar yakıştın ki sensiz olmazdı. İzmir yıkılıyor, Türkiye yıkılıyor. Uygun ki varsın” dedi.
Tarkan: 30 yıllık meslek hayatımdaki en kalabalık konser
Tarkan ise “İzmirliler ne kadar hoş lideriniz var. Benim için de hakikaten burada olmak çok hoş. Böylesine manalı bir günde bu coşkuyu sizlerle paylaşmak çok değerli büyük bir onur. Teşekkürler İzmir. Düzgün ki buluşmuşuz. Hakikaten kusursuz hissediyorum” sözlerini kullandı. Tarkan ayrıyeten, “Sanırım 30 yıllık meslek hayatımda en kalabalık konser bu. Galiba rekoru kırdık. Çok teşekkürler İzmir. Sizleri çok seviyorum” diye konuştu. Tarkan müziklerinin yanı sıra İzmir Marşı’nı da yüzbinlerce İzmirliyle birlikte söyledi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı