Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarlada Altın Bulan Adam

Tarlada Altın Bulan Adam
0
135

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Tarlada Altın Bulan Adam
Adam Tarlada Altın Buldu
Tarladaki Altınlar

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şoyle dedi:

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle buyurdu:

“Sizden onceki ummetlerde, bir kişi, başka bir kişiden ona ait bir arazi satın aldı Araziyi satın alan kimse arazide, icinde altın bulunan bir comlek buldu

Araziyi satın alan, satana:

−Altınlarını al, ben senden sadece araziyi satın aldım, altınları satın almadım dedi

Arazinin sahibi kimse:

−Ben sana araziyi ve icindeki şeyleri sattım dedi Bir adama varıp muha,keme oldular

Kendisine varıp muha,keme oldukları kimse:

−Sizin cocuğunuz var mı? dedi

Onlardan biri:

−Benim bir oğlum var dedi

Diğeri ise:

−Benim de bir kızım vardır dedi

Hakem:

−Kızı oğlana nikahlayın, o maldan onlara infak edin ve tasadduk edin, dedi

Buhari 3286, Muslim 172121, İbni Mace 2511, İbni Hibban 720, Begavi 2412, Ahmed 2316

Similar threads

Ana Hakkı ve Alkama'nın Sonu Hazreti Peygamberimiz (sas) eshabıyla oturmuş sohbet ediyordu Bir kadın sahabe Resulullah'ın huzuruna telaşla girerek: Ya ResUlellah! Şu anda kocam olum dcşeğinde, belki biraz sonra olmuş olacak Yalnız yanında kelimei şehadet getirdiğimi anladığı ve kendiside...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
FatımatuzZehra Kimdir FatımatuzZehra hayatı Hz Fatıma hayatı Peygamber Efendimizin, Hz Hatice validemizden olan en kucuk ve en sevdiği kızıdır Hz Ali’nin zevcesidir Fatıma validemiz; aklı, zekası, husnu cemali (guzelliği), zuhdu (dunyaya duşkun olmaması), takvası (haramlardan kacınması)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Hammurabi yasaları M Ö 1760 yılı civarında Mezopotamya'da yaratılan, tarihin en eski ve en iyi korunmuş yazılmış kanunlarından biri Bu dönemden önce toplanan yasa koleksiyonları arasında Bitki Örtüsü kralı UrNammu'nun kanun kitabı (M Ö 2050), Eşnunna kanun kitabı (M Ö 1930), ve İsin'li...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
5269 Yezid Mevla'lMunbais anlatıyor: Zeyd İbnu Halid radıyallahu anh'ı işittim Diyordu ki: Resulullah aleyhissalatu vesselam'a altın veya gumuş buluntu hakkında sorulmuştu Kesesini ve bağını belle, sonra onu bir yıl ilan et (Sahibini) bilemezsen, onu harca O yanında bir emanet olsun Gunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
KLASİK TÜRK VE DÜNYA MASALLARI PİRE İLE SİVRİSİNEK Zıplama yeteneğini kaybetmiş pireyle, uçma yeteneğini kaybetmiş sivrisinek yolda karşılaşmışlar. Bir ağacın altına oturup konuşmuşlar. İkisinin de paraları varmış ve ilk karşılaştıkları yere bakkal dükkânı açmışlar. Tatlı dilli, güler yüzlü...
Cevaplar
2
Görüntüleme
406
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt