iltasyazilim
FD Üye
Tart Kabında Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*2 yumurta
*15 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 çay bardağı un
*1 çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 paket süt krema
*80 gr bitter çikolata
*40 gr sütlü çikolata
İçine;
*Muz
*İsteğe bağlı çilek, kivi, nar
Süslemek için;
*Damla çikolata
*Toz antep fıstığı
Tart Kabında Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı ??Merhabalar bu tarifimiz hem pratik hemde enfes bir tada sahiptir Mutlaka denemenizi tavsiye ederim İlk önce bazı püf noktalarımızla başlayalım
1 Yumurta, süt ve sıvı yağımız oda sıcaklığında olmalıdır
2 Fırınımız önceden ısıtılmalıdır
3 Kekimiz kabaracağı için kalıbımıza karışımı 1 parmak eksik koyalım
4 Herkesin kullandığı fırınlar farklı olduğu için kontrollü pişirme yapalım
5 Bitter çikolatanın acısını kırmak için sütlü çikolata ilave ettim isteğe bağlı beyaz çikolata da kullanabilirsiniz
1
*Yumurta ve şekerimizi bir kapta çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpalım (max 5 dk)
*Sıvıyağ ve sütümüzü ilave edelim
*Unumuzu ve kakaomuzu eleyerek üzerine ilave edelim ve çırpmaya devam edelim
*Karışımımıza en son kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım
*Kalıp olarak ben tart kalıp kullandım Tart kalıbımızı margarin ve sıvı yağ yardımıyla her tarafını eşit şekilde yağlayalım
*Kekimizi tart kabımıza boşalttıktan sonra önceden ısıtılmış fırınımıza koyup 180 derece 1015 dakika kontrollü pişirelim
*Diğer taraftan iç malzeme için muzumuzu dilimleyelim
*Üzeri için; küçük tencereye süt kremamız boşaltalım Kaynamaya başlayınca içerisine 80 gr bitter ve 40 gr sütlü çikolatamızı ilave edelim Eriyene kadar karıştıralım
*Kekimiz pişti fırından çıkaralım Biraz soğuduktan sonra ters çevirelim
*Hazırladığımız çikolatalı kremadan biraz gezdirelim üzerine ince ince dilimlediğimiz muzlarımızı yerleştirelim (İsteğe bağlı başka meyve de kullanabilirsiniz, biz çikolata ve muzu birbirine çok yakıştırıyoruz)
*Toz antep fıstığını da muz üzerinde gezdirelim
*Kalan çikolata sosumuzu muzlar tamamen kapanana kadar kekimizin üzerine yayalım
*1 saat kadar donması için serin yerde bekletelim
*Son olarak yine isteğe bağlı şekilde süsleyip servis edelim Ben antep fıstık tozu ve damla çikolata kullandım ve bir bardak sade süt ile servis ettim?*Şimdiden herkese afiyet olsun ??
*2 yumurta
*15 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 çay bardağı un
*1 çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*1 paket süt krema
*80 gr bitter çikolata
*40 gr sütlü çikolata
İçine;
*Muz
*İsteğe bağlı çilek, kivi, nar
Süslemek için;
*Damla çikolata
*Toz antep fıstığı
Tart Kabında Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı ??Merhabalar bu tarifimiz hem pratik hemde enfes bir tada sahiptir Mutlaka denemenizi tavsiye ederim İlk önce bazı püf noktalarımızla başlayalım
1 Yumurta, süt ve sıvı yağımız oda sıcaklığında olmalıdır
2 Fırınımız önceden ısıtılmalıdır
3 Kekimiz kabaracağı için kalıbımıza karışımı 1 parmak eksik koyalım
4 Herkesin kullandığı fırınlar farklı olduğu için kontrollü pişirme yapalım
5 Bitter çikolatanın acısını kırmak için sütlü çikolata ilave ettim isteğe bağlı beyaz çikolata da kullanabilirsiniz
1
*Yumurta ve şekerimizi bir kapta çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpalım (max 5 dk)
*Sıvıyağ ve sütümüzü ilave edelim
*Unumuzu ve kakaomuzu eleyerek üzerine ilave edelim ve çırpmaya devam edelim
*Karışımımıza en son kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım
*Kalıp olarak ben tart kalıp kullandım Tart kalıbımızı margarin ve sıvı yağ yardımıyla her tarafını eşit şekilde yağlayalım
*Kekimizi tart kabımıza boşalttıktan sonra önceden ısıtılmış fırınımıza koyup 180 derece 1015 dakika kontrollü pişirelim
*Diğer taraftan iç malzeme için muzumuzu dilimleyelim
*Üzeri için; küçük tencereye süt kremamız boşaltalım Kaynamaya başlayınca içerisine 80 gr bitter ve 40 gr sütlü çikolatamızı ilave edelim Eriyene kadar karıştıralım
*Kekimiz pişti fırından çıkaralım Biraz soğuduktan sonra ters çevirelim
*Hazırladığımız çikolatalı kremadan biraz gezdirelim üzerine ince ince dilimlediğimiz muzlarımızı yerleştirelim (İsteğe bağlı başka meyve de kullanabilirsiniz, biz çikolata ve muzu birbirine çok yakıştırıyoruz)
*Toz antep fıstığını da muz üzerinde gezdirelim
*Kalan çikolata sosumuzu muzlar tamamen kapanana kadar kekimizin üzerine yayalım
*1 saat kadar donması için serin yerde bekletelim
*Son olarak yine isteğe bağlı şekilde süsleyip servis edelim Ben antep fıstık tozu ve damla çikolata kullandım ve bir bardak sade süt ile servis ettim?*Şimdiden herkese afiyet olsun ??