iltasyazilim
FD Üye
Tart Kabında Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*2 türk kahvesi fincanı şeker
*3 türk kahve fincanı yoğurt
*1 türk kahve fincanı sıvı yağ
*1 portakal rendesi
*3 türk kahve fincanı un
*3 türk kahve fincanı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti
Tart Kabında Revani Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı çırpın Ardınan yoğurt yağ portakal rendesini ekleyip, çırpın Sonrasında un irmik karbonat ve vanilyayı tahta kasıkla karıştırın Tart kabını yağlayıp harcı dökün Ilık fırına 170 derecede kızarana kadar pişirin Yaklaşık 30 dk sürüyor Şerbet ve fırındaki kek ılık olarak dökün Şerbeti çektikten sonra bir servis tabağına ters çevirip çıkarın Orta çukur kısmına krem şantiyi sürün Kenarlarını krema sıkacağı ile süsleyebilirsiniz Ben ceviz içi ve narla süsledim
Afiyet Olsun
*3 yumurta
*2 türk kahvesi fincanı şeker
*3 türk kahve fincanı yoğurt
*1 türk kahve fincanı sıvı yağ
*1 portakal rendesi
*3 türk kahve fincanı un
*3 türk kahve fincanı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti
Tart Kabında Revani Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı çırpın Ardınan yoğurt yağ portakal rendesini ekleyip, çırpın Sonrasında un irmik karbonat ve vanilyayı tahta kasıkla karıştırın Tart kabını yağlayıp harcı dökün Ilık fırına 170 derecede kızarana kadar pişirin Yaklaşık 30 dk sürüyor Şerbet ve fırındaki kek ılık olarak dökün Şerbeti çektikten sonra bir servis tabağına ters çevirip çıkarın Orta çukur kısmına krem şantiyi sürün Kenarlarını krema sıkacağı ile süsleyebilirsiniz Ben ceviz içi ve narla süsledim
Afiyet Olsun