iltasyazilim
FD Üye
Tart Kalıbında Vişneli Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
*1 çay bardağı süt
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon
Vişne sosu;
*1 su bardağı vişne
*Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı su
Tart Kalıbında Vişneli Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve toz şekeri çırpalım, sırasıyla irmiği hindistan cevizi, sıvı yağ, süt, vanilyayı ekleyip karıştırın Kabarma tozu ve unu da ekleyin ,tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru dökelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım Kekimizi kalıptan çıkıp çıkmadığını kontrol edip tekrar kalıba yerleştirelim 1 tencerede şerbetimizi kaynatıp soğumuş kekimize dökelim Şerbetin çekmesini sağlayalım ,ayrı bir kapta vişnemizi ,şeker ve su ekleyip 10 dk kadar pişirelim Piştikten sonra nişastayı az su ile eritip ekleyip kıvam alıncaya kadar 2 taşım kaynatalım ,ocaktan aldığımız sosu kalıptan çıkarttığımız revaninin üzerine yayalım soğuyunca servis yapalım, afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
*1 çay bardağı süt
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon
Vişne sosu;
*1 su bardağı vişne
*Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı su
Tart Kalıbında Vişneli Revani Tarifi Yapılışı Yumurta ve toz şekeri çırpalım, sırasıyla irmiği hindistan cevizi, sıvı yağ, süt, vanilyayı ekleyip karıştırın Kabarma tozu ve unu da ekleyin ,tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru dökelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım Kekimizi kalıptan çıkıp çıkmadığını kontrol edip tekrar kalıba yerleştirelim 1 tencerede şerbetimizi kaynatıp soğumuş kekimize dökelim Şerbetin çekmesini sağlayalım ,ayrı bir kapta vişnemizi ,şeker ve su ekleyip 10 dk kadar pişirelim Piştikten sonra nişastayı az su ile eritip ekleyip kıvam alıncaya kadar 2 taşım kaynatalım ,ocaktan aldığımız sosu kalıptan çıkarttığımız revaninin üzerine yayalım soğuyunca servis yapalım, afiyet olsun