iltasyazilim
FD Üye
Tart Kalında Harika Revani Tarifi İçin Malzemeler Keki için
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker 45 damla limon
Kreması için
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kalında Harika Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi ocağa koyuyoruz
Daha sonra Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
Yoğurt, sıvı yağ ve diğer kalan malzemeleri sırası ile ekliyoruz
Güzelce yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu döküyoruz
180 derece önceden ısınmış fırınımızı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Ve son olarak muhallebimizi hazırlıyoruz
Geniş bir tencereye tereyağı ve krem şanti hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
Kaynayan muhallebim izin altını kapatıp soğuyuncaya kadar ara ara soğuyan muhallebimize krem şanti ve tereyağımizı ekleyip karıştırıyoruz
Kaynayıp limon damla attığımız şerbeti de soğumaya bırakıyoruz
Fırından çıkan kekimizi ters çevirerek servis tabağımıza kapatıyoruz
Üzerine nemli bir bez örterek kalıptan çıkmasını bekliyoruz
Bu taktikle kalıptan hamurumuz çok çabuk çıkacaktır
İlk sıcaklığı geçen kekimizin üzerine şerbetini ekliyoruz
10 dakika sonra muhallebi mi ekliyoruz
Hindistan cevizi çam fıstığı vb süslüyoruz 2 saat dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker 45 damla limon
Kreması için
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kalında Harika Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi ocağa koyuyoruz
Daha sonra Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
Yoğurt, sıvı yağ ve diğer kalan malzemeleri sırası ile ekliyoruz
Güzelce yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu döküyoruz
180 derece önceden ısınmış fırınımızı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Ve son olarak muhallebimizi hazırlıyoruz
Geniş bir tencereye tereyağı ve krem şanti hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
Kaynayan muhallebim izin altını kapatıp soğuyuncaya kadar ara ara soğuyan muhallebimize krem şanti ve tereyağımizı ekleyip karıştırıyoruz
Kaynayıp limon damla attığımız şerbeti de soğumaya bırakıyoruz
Fırından çıkan kekimizi ters çevirerek servis tabağımıza kapatıyoruz
Üzerine nemli bir bez örterek kalıptan çıkmasını bekliyoruz
Bu taktikle kalıptan hamurumuz çok çabuk çıkacaktır
İlk sıcaklığı geçen kekimizin üzerine şerbetini ekliyoruz
10 dakika sonra muhallebi mi ekliyoruz
Hindistan cevizi çam fıstığı vb süslüyoruz 2 saat dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun