Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tart Kalınında Revani

Tart Kalınında Revani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tart Kalınında Revani Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN;


*1, 5 su bardağı şeker
*2su bardağı su
*İnce bir dilim limon

ÜZERİ İÇİN;


*2 paket kremşanti
*1, 5 su bardağı süt

Tart Kalınında Revani Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler eklenerek iyice karıştırılır
*Yağlanmış tart kalbına kek harcı eklenip 180 derecede ki fırına atılır
*Kürdan yardımıyla kontrol edilerek fırından alınır
*Daha sonra şerbeti ocağa koyup 10 dk kadar kaynatıp ocaktan alınır
*Ilıması için bir kenarda beklenir
*Revani piştikten sonra ilk sıcaklığı gittiğinde ılık şerbeti de döküp dinlenmesini bekleyelim
*Kek ve şerbet ılık olacak Dikkat!!! Kalıptan çıkarmadan üzerine döküyoruz
*Revani iyice soğuduktan şerbetini çektikten sonra kalıbı servis tabağına ters çevirin
*2 paket kremşantiyi 1, 5 su bardağı süt ile çırpıp tart kalıbının orta yerine yedirin??Dilediğiniz gibi süsleyip ( ben karamel sos ve fıstık ile süslemeyi tercih ettim size kalmış)afiyetle yiyebilirsiniz ??
 
858,496Konular
981,673Mesajlar
29,760Kullanıcılar
cumali12332Son üye
Üst Alt