Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tart Pasta (Portakal Suyuyla Islatılmış)

Tart Pasta (Portakal Suyuyla Islatılmış)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tart Pasta (Portakal Suyuyla Islatılmış) Tarifi İçin Malzemeler Kek için ;


*2 yumurta
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağından 1 parmak eksik un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Muhallebi için;


*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı nisasta
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı hindistancevizi
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Keki ıslatmak için;


*Yarım su bardağı portakal suyu
*Süslemek için;
*Hindistan cevizi
*Çilek

Tart Pasta (Portakal Suyuyla Islatılmış) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle 2 yumurta ve şekerimizi kabımıza alıp iyice çırpıyoruz
*Sıvı yağ, yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz
*Kakao, un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip tekrar çırpıyoruz
*1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıp yağlanmış tart kalıbımıza döküyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz
*Çabuk pişiyor kürdanla kontrol edin 15 dk sonra
*Kekimiz pişince soğuması için bırakıyoruz
*Bu arada muhallebi için un,nişasta, süt ve şekerimizi tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz
*İndirir indirmez tereyağımızı ve hindistan cevizini ilave edip tereyağ eriyene kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz
*Soğuyana kadar ara ara karıştırıyoruz
*Soğuyan kekimizi yarım su bardağı portakal suyuyla ıslatıyoruz
*Soğuyan muhallebimize pudra şekerini de ekleyip üzerine yayıyoruz
*Süsleyip dolapta bi saat bekledikten sonra afiyetle yiyoruz?deneyeceklere afiyet olsun bi yiyen bi daha istedi dikkatli olun çok misafire yetmeyebilir??
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt