Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tartışılan avukat Vahit Bıçak’a bir şok daha: Dava yolda!

Tartışılan avukat Vahit Bıçak’a bir şok daha: Dava yolda!
0
51

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
Tartisilan%2Davukat%2DVahit%2DBicak%2Da%2Dbir%2Dsok%2Ddaha%2DDava%2Dyolda%2D232099%2Ejpg

Ankara'da, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Vazifelisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında 'ölünün anısına saygısızlık' ile 'tehdit ve hakaret' cürümlerinden dava açmaya hazırlanıyor. Mustafa Damar, sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasının fiili karşılığının 30 yıl olduğunu belirterek, "Bu ceza bizim için adaletin tecelli etmesine yetmiyor" dedi.

Araştırma Vazifelisi Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019’da üniversite yerleşkesindeki odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü. Hasan İsmail Hikmet hakkında, ‘tasarlayarak, canavarca hisle yahut eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dava açıldı. 

Davanın evvelki gün görülen karar duruşmasında sanık Hikmet’e, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu misyonu nedeniyle öldürmek’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet, ‘ruhsatsız silah taşımak’ ve ‘silahla tehdit’ suçundan da 3 yıl mahpus cezası verdi.

BÜYÜK REAKSİYON OLUŞTU

Sanık avukatı Vahit Bıçak’ın temel hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunma sırasında Ceren Damar Şenel’in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, pozisyonunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilini tehdit ettiğini sav etti. Savunmasının yanı sıra Damar ailesine yönelik hakarete varan kelamları nedeniyle de Vahit Bıçak’a yönelik kamuoyunda büyük reaksiyon oluştu.

SORUŞTURMA KARARI

Dava sonrası Ankara Barosu, Bıçak hakkında  soruşturma açılmasına karar verirken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “‘Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da türel bir hududu olmalı mıdır’ sorusu, uzun mühlet hukuk dünyasını meşgul etmiş; nihayet çağdaş hukuk, savunmanın etik ve yasal sonlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Zira insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir” diyerek, yansısını lisana getirdi.

“CEZA 30 YILA İNANIYOR”

Davanın akabinde birinci kere konuşan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, 14 aylık hukuk uğraşının sonunda mahkemenin sanığa ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası verdiğini hatırlattı. Cezanın adaletin tecelli etmesine yetmediğini söyleyen Mustafa Damar “İdam cezası kaldırıldı, ben onu tartışmıyorum. Onun yerine geçen ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası da uygulanmıyor. Ceza 30 yıla iniyor. Toplumun beklentisi bu değil. Maddeyi hazırlayanlardan beklentim şudur; ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasının fiilen uygulanmasıdır” tabirlerini kullandı.

DAVA HAZIRLIĞI

Kızlarının acısını yaşamadan sanık avukatı Vahit Bıçak’ın ruhsal şiddetine maruz kaldıklarını belirten Damar, kelamlarını şöyle sürdürdü:

* Kızımın namusuna, iffetine lisan uzattı. Meyyitin anısına hakaret etti. Daha da ileri giderek şahsıma, aileme yönelik ruhsal şiddet uyguladı.

* Kamuoyunun gözü önünde tehditlere varan tabirlerde bulundu. Bunların karşılıksız kalmaması gerekir.

* Bugüne kadar sabrettim, kızımın davasının ziyan görmemesi için sustum. Fakat bunların tamamını derledim, toparladım.

* Mutlaka yanına bırakmayacağız. Zira bu kişi gençlere ve topluma berbat bir rol model.

* Önümüzdeki günlerde harekete geçeceğim.  Katiyen dava açacağım zira birincisi kızımın namusuna lisan uzattı, ikincisi beni tehdit etti.

* Bunların tamamı yargının çatısı altında, avukatların, sivil toplum örgütlerinin, kamuoyunun gözü önünde yapıldı. Her şey aleni yapıldı. Münasebetiyle kendisi hakkında kabahat duyurusunda bulunup, en ağır cezayı alması için çalışacağım.

DAYANAK İLETİLERİ

Ankara Barosu’nun Vahit Bıçak ile ilgili soruşturma başlattığını hatırlatan Damar, “İstanbul Barosu ile birlikte birçok baronun ve Barolar Birliği’nin de tıpkı kanıda olduğunu biliyorum. Sayın Adalet Bakanımız da bununla ilgili dün itibariyle birden çok bildiri attı. Durumun kabul edilebilir olmadığını, gereğinin yapılması gerektiğini tabir ettiler. Bu nedenle başta Sayın Bakanımız olmak üzere, sivil toplum örgütleri, barolar ve bize dayanak olan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt