iltasyazilim
FD Üye
Arkadaşlar ben 2 kilo sütten yapıyorum, siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz ölçü olarak her 1 kilo süte bir çorba kaşığı maya olacakSütü kaynatıp soğumaya alıyorsunuz meşhur söylem küçük parmağınızı yakmayacak duruma geldiğinde mayalama işlemi yapıyorsunuz Yalnız mayalık yoğurdu ve kıvama gelen sütten de bir çay bardağı kadar sütü küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruzTencerede bulunan ve kıvama gelen süte küçük kavanozdaki karışımı döküyoruz ve karıştırıyoruz sütü 2 adet cam kavanoza boşaltıyoruz kapaklarını kapatıp üzerini sarıyoruz 25 saat sonra üzerini açıyoruz 2 saat kadar ılındıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 24 saat bekledikten sonra taş gibi kaymaklı sağlıklı yoğurdumuzu afiyetle yiyiyoruz
Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN
Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN