iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için malzemeler
2 su bardağı fıstık veya ceviz içi
1 tutam tarçın
Şerbeti için malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
¼ limon suyu
Bulamak için malzemeler
12 adet yumurta
Kızartmak için malzemeler
Ayçiçeği yağı
İç harç için iri kıyım ceviz ve tarçını harmanlayın
Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verin son anda limon suyunu koyun ve soğuması için kenara alın
Bütün hamur malzemelerini karıştırın
Krep hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin
Ilık bir yerde 1015 dk mayalanana kadar bekletin
Yapışmaz kaplama bir tava ya da krep tavası ısındıktan sonra hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın
Hamurların üstünde hava kabarcıkları olunca tavadan alın
Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın
Yumurtaları iyice çırpın
Hazırladığınız taş kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ( Yumurtaya bulamak istemezseniz, bulamadan da kızartabilirsiniz )
Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın
Şerbeti iyice çekince içinden çıkarıp servis edin
Afiyet olsun
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için malzemeler
2 su bardağı fıstık veya ceviz içi
1 tutam tarçın
Şerbeti için malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
¼ limon suyu
Bulamak için malzemeler
12 adet yumurta
Kızartmak için malzemeler
Ayçiçeği yağı
İç harç için iri kıyım ceviz ve tarçını harmanlayın
Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verin son anda limon suyunu koyun ve soğuması için kenara alın
Bütün hamur malzemelerini karıştırın
Krep hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin
Ilık bir yerde 1015 dk mayalanana kadar bekletin
Yapışmaz kaplama bir tava ya da krep tavası ısındıktan sonra hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın
Hamurların üstünde hava kabarcıkları olunca tavadan alın
Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın
Yumurtaları iyice çırpın
Hazırladığınız taş kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ( Yumurtaya bulamak istemezseniz, bulamadan da kızartabilirsiniz )
Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın
Şerbeti iyice çekince içinden çıkarıp servis edin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.