Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Hamuru için malzemeler


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için malzemeler

2 su bardağı fıstık veya ceviz içi
1 tutam tarçın

Şerbeti için malzemeler

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
¼ limon suyu

Bulamak için malzemeler

12 adet yumurta

Kızartmak için malzemeler

Ayçiçeği yağı

İç harç için iri kıyım ceviz ve tarçını harmanlayın

Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verin son anda limon suyunu koyun ve soğuması için kenara alın

Bütün hamur malzemelerini karıştırın

Krep hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin

Ilık bir yerde 1015 dk mayalanana kadar bekletin

Yapışmaz kaplama bir tava ya da krep tavası ısındıktan sonra hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın

Hamurların üstünde hava kabarcıkları olunca tavadan alın

Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın

Yumurtaları iyice çırpın

Hazırladığınız taş kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ( Yumurtaya bulamak istemezseniz, bulamadan da kızartabilirsiniz )

Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın

Şerbeti iyice çekince içinden çıkarıp servis edin

Afiyet olsun

 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt