iltasyazilim
FD Üye
Taş Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
İçi için;
*1 su bardağı fıstık veya ceviz içi
*1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*¼ limon suyu
Bulamak için;
*12 adet yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Taş Kadayıfı Tarifi Yapılışı Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verip son anda limon suyunu koyuyoruz bir iki karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz
1 su bardağı iri kıyılmış fıstık ya da cevizi tarçın ile harmanlıyoruz
Hamurumuzu hazırlıyoruz Hamurumuzun kıvamı krep kıvamından daha sıvı bir hamur elde ediyoruz Ilık bir yerde 10 ila 15 dakika arası dinlendiriyoruz
Ocağımıza tavamızı alıp orta ateşte ısıtıyoruz Isındığından emin olmalıyız yoksa hamurumuz yapışır ve istediğimiz sonucu alamayız Bir kepçe yardımıyla tavamızın ortasına dökerek yuvarlak düzenli bir 8 ila 10 cm arası bir yuvarlak katman oluşturuyoruz
Hamurumuz göz göz olunca spatula ya da bir çatal yardımıyla hamurumuzu alıp içine hazırladığımız iç harçtan koyarak bir ucunu diğer uca katlayarak kapatıyoruz Çatal yardımıyla uçlarını hafifçe bastırarak kapatıyoruz
Tenceremize sıvı yağı koyup ısıtıyoruz
Yumurtaları bir kapta çırpıp yaptığımız taş kadayıfları buluyoruz
Tavamıza koyarak önlü arkalı pişiriyoruz
Kızaran kadayıfları soğuyan şerbetimizin içine atıyoruz
Şerbeti iyice çektikten sonra içinden çıkartıp servis edebilirsiniz
Dipnot : Klasik su bardakları kullanılmıştır
Hamurumuzun sadece bir tarafını pişiriyoruz Göz göz olunca hemen ocaktan alıp soğumadan ve kurumadan iç harcımızı koyup çatal yardımıyla kapatıyoruz ki açılmasını önlüyoruz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ?
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
İçi için;
*1 su bardağı fıstık veya ceviz içi
*1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*¼ limon suyu
Bulamak için;
*12 adet yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Taş Kadayıfı Tarifi Yapılışı Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verip son anda limon suyunu koyuyoruz bir iki karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz
1 su bardağı iri kıyılmış fıstık ya da cevizi tarçın ile harmanlıyoruz
Hamurumuzu hazırlıyoruz Hamurumuzun kıvamı krep kıvamından daha sıvı bir hamur elde ediyoruz Ilık bir yerde 10 ila 15 dakika arası dinlendiriyoruz
Ocağımıza tavamızı alıp orta ateşte ısıtıyoruz Isındığından emin olmalıyız yoksa hamurumuz yapışır ve istediğimiz sonucu alamayız Bir kepçe yardımıyla tavamızın ortasına dökerek yuvarlak düzenli bir 8 ila 10 cm arası bir yuvarlak katman oluşturuyoruz
Hamurumuz göz göz olunca spatula ya da bir çatal yardımıyla hamurumuzu alıp içine hazırladığımız iç harçtan koyarak bir ucunu diğer uca katlayarak kapatıyoruz Çatal yardımıyla uçlarını hafifçe bastırarak kapatıyoruz
Tenceremize sıvı yağı koyup ısıtıyoruz
Yumurtaları bir kapta çırpıp yaptığımız taş kadayıfları buluyoruz
Tavamıza koyarak önlü arkalı pişiriyoruz
Kızaran kadayıfları soğuyan şerbetimizin içine atıyoruz
Şerbeti iyice çektikten sonra içinden çıkartıp servis edebilirsiniz
Dipnot : Klasik su bardakları kullanılmıştır
Hamurumuzun sadece bir tarafını pişiriyoruz Göz göz olunca hemen ocaktan alıp soğumadan ve kurumadan iç harcımızı koyup çatal yardımıyla kapatıyoruz ki açılmasını önlüyoruz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ?