Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tas Kebabı Tarifi Resimli

Tas Kebabı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuzlu
Baharat torbası
15 kadeh Su



Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın

Yağı, orta yükseklik bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin

Ateşi açın Etleri bir kevgirle nadiren karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ek edin Yeniden nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin

Salçayı katın arada bir karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin üstüne bir tas kapayın, 1 kadeh sıcak suyu, tasın kenarından dökün Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin

Tenceredeki araç gereç suyunu çekince, kalan 1 12 kadeh sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, takriben 20 dakika, etler yumuşayıncaya dek pişirin Bu zaman içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini yoklama edin Gerekirse pişirme süresini uzatın

giderken kebab suyunu çekecek olursa, bir arz sıcak su ek edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır *
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt