iltasyazilim
FD Üye
Resimli Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuzlu
Baharat torbası
15 kadeh Su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın
Yağı, orta yükseklik bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi açın Etleri bir kevgirle nadiren karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ek edin Yeniden nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin
Salçayı katın arada bir karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin üstüne bir tas kapayın, 1 kadeh sıcak suyu, tasın kenarından dökün Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin
Tenceredeki araç gereç suyunu çekince, kalan 1 12 kadeh sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, takriben 20 dakika, etler yumuşayıncaya dek pişirin Bu zaman içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini yoklama edin Gerekirse pişirme süresini uzatın
giderken kebab suyunu çekecek olursa, bir arz sıcak su ek edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır *
Tas Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuzlu
Baharat torbası
15 kadeh Su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın
Yağı, orta yükseklik bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi açın Etleri bir kevgirle nadiren karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ek edin Yeniden nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin
Salçayı katın arada bir karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin üstüne bir tas kapayın, 1 kadeh sıcak suyu, tasın kenarından dökün Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin
Tenceredeki araç gereç suyunu çekince, kalan 1 12 kadeh sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, takriben 20 dakika, etler yumuşayıncaya dek pişirin Bu zaman içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini yoklama edin Gerekirse pişirme süresini uzatın
giderken kebab suyunu çekecek olursa, bir arz sıcak su ek edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır *