iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
12 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın Üzerine salca ve domatesi ilave edin En son baharatı ilave edin İyice karıştırın Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin Yemek suyunu çekene kadar pişirin Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 510 dak bekletip , servise hazır hale getirin
Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz
12 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
12 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın Üzerine salca ve domatesi ilave edin En son baharatı ilave edin İyice karıştırın Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin Yemek suyunu çekene kadar pişirin Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 510 dak bekletip , servise hazır hale getirin
Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz