Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tasarruf insan hayatındaki önemi

Tasarruf insan hayatındaki önemi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
tasarruf insan hayatındaki önemi nedir
TASARRUF,insan hayatında niçin önemlidir

Cevap: Tasarruf insan hayatındaki önemi

Tasarruf Yaşamın devam etmesinde,insanların ve diğer canlıların kullandığı,vazgeçilmez olan maddelerin tüketiminde itinalı davranma,gereği dek kullanma,hesaplı tüketme Cari gelirlerin gelecekte kullanılmak üzere ayrılan bölümü,yada açıklanmış bir dönemde bu yolla biriktirilmiş kaynaklar(Belli Başlı Britanica )

İnsanlığın hayati kaynakları olan bu maddelerin, bilinçsizce tüketilmesi yada tüketilmesi sırasında çevreye bahşedilen zararların,bir takım maddelerin tüketilmeden değil olmasına sebep olduğu,tüketilen bir takım maddelerin ise bir miktar enerji kullanılarak geri dönüşümlerinin muhtemel olmasına rağmen,bu enerjinin harcanarak geri dönüşümün sağlanmadığı,insanlığın ortak malı olan bir takım maddelerin,insanlığın bir takım kesimleri göre hesaplı şiddet ve üstün olma hırsı gibi,gayeler için kullanılması tahribatın boyutlarını artırmakta ve verilen zararlar önüne geçilmez bir çabuk insanlığın yaşamını korkutma edecek düzeylere gelmektedir

İnsanlık görülen ve hiçte uzaktan olmayan bir tehlike ile karşısında karşıya bulunmaktadırinsanlığı tehdit eden tehlikeye karşı, dünyanın müşterek malı olan bazı tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanlığı müşterek söylev almaya zorlamaktadırOrtak hitabe alınabilmesi için insanlara, eğitim yolu ile tasarruf yapma,bilinçli tüketicilik,dünyanın ortak malı olan bir takım tüketim maddelerine sahip çıkma,gibi istendik davranışların kazandırılması gerekmektedir *

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt