Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tasarruf Nasıl Yapılır

Tasarruf Nasıl Yapılır
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tasarruf Nasıl Yapılır
Tasarruf yapılan alanlar
Tasarrufu nasıl yapılmalı

Tasarruf Nasıl Yapılır

Tasarrufun yapılabileceği alanlar:

Yaşamın her alanında, her tülü eylem ve hareketlerde tasarruf yapılacak,alanlar mevcutturBiz bu alanları kısaca şu belli başlı başlıklar altında toplaya biliriz

1 Enerjide tasarruf:

2 Tüketimde tasarruf

3 Zamanda tasarruf

4 Üretim aşamasında tasarruf

İnsanlığın hayati kaynakları olan bu maddelerin, bilinçsizce tüketilmesi yada tüketilmesi sırasında çevreye verilen zararların,bir takım maddelerin tüketilmeden yok olmasına sebep olduğu, tüketilen bir takım maddelerin ise bir tedarik enerji kullanılarak geri dönüşümlerinin muhtemel olmasına rağmen,bu enerjinin harcanarak geri dönüşümün sağlanmadığı, insanlığın karşılıklı malı olan bazı maddelerin, insanlığın bazı kesimleri göre ekonomik baskı ve üstün olma hırsı gibi, gayeler için kullanılması tahribatın boyutlarını artırmakta ve verilen zararlar önüne geçilmez bir şipşak insanlığın yaşamını korkutma edecek düzeylere gelmektedir

Dünyamızda var olan,su,hava,toprak,bitki,hayvanlar,petrol ve doğalgaz gibi maddeler, sınırlı yaşamsal kaynaklardır Bilinçsiz ve fazla tüketim nedeniyle bu kaynaklar her geçen gün biraz daha azalmakta Nispeten daha uzun süreli olan,güneş enerjisi ve rüzgar gibi enerji kaynakları ise insanlık kadar henüz yeteri kadar kullanılmamaktadır Yada bu enerjilerde davranmak için kurulan sistemlerin idareli olarak pahalı sistemler olması nedeni ile insanlık henüz bu kaynaklara yeteri dek yönelmemiştir Hazır kaynakları kullanmak daha eksik emek ve anapara gerektirdiğinden, daha çekici gelmektedir

İnsanlık görülen ve hiçte uzak olmayan bir risk ile karşısında karşıya bulunmaktadır İnsanlığı tehdit eden tehlikeye karşı, dünyanın karşılıklı malı olan bir takım tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanlığı iki taraflı hitabe almaya zorlamaktadır Iki Taraflı hitabe alınabilmesi için insanlara, eğitim yolu ile tasarruf yapma,bilinçli tüketicilik, dünyanın ortak malı olan bazı tüketim maddelerine sahip çıkma,gibi istendik davranışların kazandırılması gerekmektedir *

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt