Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

tat almamızda tükürüğün önemi nedir

Hoş geldin! demohesap0q tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
tat almamızda tükürüğün önemi nedir
0
301

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
tat almamızda tükürüğün önemi nedir

Tükürük içinde çözülen madde damak zevki reseptörlerini uyarır, bu uayrırlar sinirlerle beyinde ilgili bölüme iletilir Bu Nedenle o maddenin tadı algılanır Eğer tükürük olmazsa bu işlem başlayamayacak, tat alma reseptörleri o maddenin uyarılarını alamayacaklardır

Pak bir peçete ile ağzımızda tükürüğü kurular, kuru dilimizin üzerine şekeri koyduğumuzda, tükürük olmadığından şeker eriyemediği için katı şeker maddesini lezzet reseptörleri algılayamaz ve şekerin tadını alamayız *
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt