nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
tat almamızda tükürüğün önemi nedir
Tükürük içinde çözülen madde damak zevki reseptörlerini uyarır, bu uayrırlar sinirlerle beyinde ilgili bölüme iletilir Bu Nedenle o maddenin tadı algılanır Eğer tükürük olmazsa bu işlem başlayamayacak, tat alma reseptörleri o maddenin uyarılarını alamayacaklardır
Pak bir peçete ile ağzımızda tükürüğü kurular, kuru dilimizin üzerine şekeri koyduğumuzda, tükürük olmadığından şeker eriyemediği için katı şeker maddesini lezzet reseptörleri algılayamaz ve şekerin tadını alamayız *
Tükürük içinde çözülen madde damak zevki reseptörlerini uyarır, bu uayrırlar sinirlerle beyinde ilgili bölüme iletilir Bu Nedenle o maddenin tadı algılanır Eğer tükürük olmazsa bu işlem başlayamayacak, tat alma reseptörleri o maddenin uyarılarını alamayacaklardır
Pak bir peçete ile ağzımızda tükürüğü kurular, kuru dilimizin üzerine şekeri koyduğumuzda, tükürük olmadığından şeker eriyemediği için katı şeker maddesini lezzet reseptörleri algılayamaz ve şekerin tadını alamayız *