iltasyazilim
FD Üye
Tat olarak Hazırından Farkı Olmayan Ev Yapımı Enfes Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 paket krema
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı bal
*Yarım limon suyu
Tat olarak Hazırından Farkı Olmayan Ev Yapımı Enfes Süt Dilimi Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce bir kabın içine yumurtaları, toz şekerini koy köpürene kadar çırp
*İçine sıvı yağ, kakao, yoğurt, vanilya, un, kabartma tozu ilave et karıştır
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığın karışımı dök tepsinin her yerine yay
*Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişir (hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat etmen lazım ki yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını aç, buharını dışarı ver, kapağı tekrar kapat)
*Pişen keki tezgahın üzerine ters çevir, yağlı kağıdı çıkartmadan elinle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar uygula
*Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkart (soğuyunca zor çıkıyor)
*Gelelim kremasına bunun için; bir kabın içine tüm malzemeleri (krema, krem şanti, bal ve limon suyu) koy ve blender ile katılaşana dek çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendir
*Soğuyan keki 2 eşit parçaya böl üst üste koy 4 parmak genişliğinde kes
*Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yay ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapat
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 paket krema
*1 paket krem şanti
*1 yemek kaşığı bal
*Yarım limon suyu
Tat olarak Hazırından Farkı Olmayan Ev Yapımı Enfes Süt Dilimi Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce bir kabın içine yumurtaları, toz şekerini koy köpürene kadar çırp
*İçine sıvı yağ, kakao, yoğurt, vanilya, un, kabartma tozu ilave et karıştır
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığın karışımı dök tepsinin her yerine yay
*Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişir (hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat etmen lazım ki yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını aç, buharını dışarı ver, kapağı tekrar kapat)
*Pişen keki tezgahın üzerine ters çevir, yağlı kağıdı çıkartmadan elinle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar uygula
*Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkart (soğuyunca zor çıkıyor)
*Gelelim kremasına bunun için; bir kabın içine tüm malzemeleri (krema, krem şanti, bal ve limon suyu) koy ve blender ile katılaşana dek çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendir
*Soğuyan keki 2 eşit parçaya böl üst üste koy 4 parmak genişliğinde kes
*Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yay ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapat