iltasyazilim
FD Üye
Tatar Böreği Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN:
*4 çay bardağı su
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı elma sirkesi
*1 yumurta
*Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak)
ÜST HARCI;
*300 gr kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*3 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 çorba kaşığı domates salçası
ÜZERİNE DÖKMEK :
*200 gr tereyağı
*Sarımsaklı yoğurt
Tatar Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz ve hepsini ekleyerek sert bir hamur elde ediyoruz Hamuru 10 dk kadar yoğuruyoruz Bezelere ayırıyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz Hamurumuz dinlenirken biz soğanları küçük küçük doğrayıp tereyağında kavuruyoruz Sonra kıymayı koyup kavuruyoruz Daha sonrada bir yemek kaşığı domates salçası ve tuz, karabiber ekleyip altını kapatıyoruz Ayrı bir kapta üzerine dökeceğimiz tereyağını eritiyoruz Şimdi bezeleri açmaya sıra geldi Bezeleri inceden biraz kalın olacak şekilde açıyoruz Ve temiz bir bezin üstüne serip hepsinin biraz kurumasını* bekliyoruz Kuruyan hamurlarımızı tek tek bol unla unlayıp oklavaya sarıyoruz Oklavanın ortasından bıçakla şerit çiziyoruz Daha sonra ayrılan şeridi üç parçaya ayiırı üçgen şeklinde kesiyoruz Tüm hamurlarımızı kestikten sonra Büyükçe bir tencereye haşlama suyunu kaynatıyoruz Suya aynı makarna haşlar gibi tuz döküyoruz Daha sonra da iki bezeden oluşan hamurları döküp haşlıyoruz Yani iki iki haşlıyoruz bezeleri Daha sonra haşlanan tatar böreğimizi kevgire döküp üzerine soğuk su gezdiriyoruz İyice süzdürüp tepsimize döküyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp kavrulan kıymamızı da her tarafına döküyoruz İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz Afiyet bal şeker olsun İnşaallah ?
*
*4 çay bardağı su
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı elma sirkesi
*1 yumurta
*Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak)
ÜST HARCI;
*300 gr kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*3 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 çorba kaşığı domates salçası
ÜZERİNE DÖKMEK :
*200 gr tereyağı
*Sarımsaklı yoğurt
Tatar Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz ve hepsini ekleyerek sert bir hamur elde ediyoruz Hamuru 10 dk kadar yoğuruyoruz Bezelere ayırıyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz Hamurumuz dinlenirken biz soğanları küçük küçük doğrayıp tereyağında kavuruyoruz Sonra kıymayı koyup kavuruyoruz Daha sonrada bir yemek kaşığı domates salçası ve tuz, karabiber ekleyip altını kapatıyoruz Ayrı bir kapta üzerine dökeceğimiz tereyağını eritiyoruz Şimdi bezeleri açmaya sıra geldi Bezeleri inceden biraz kalın olacak şekilde açıyoruz Ve temiz bir bezin üstüne serip hepsinin biraz kurumasını* bekliyoruz Kuruyan hamurlarımızı tek tek bol unla unlayıp oklavaya sarıyoruz Oklavanın ortasından bıçakla şerit çiziyoruz Daha sonra ayrılan şeridi üç parçaya ayiırı üçgen şeklinde kesiyoruz Tüm hamurlarımızı kestikten sonra Büyükçe bir tencereye haşlama suyunu kaynatıyoruz Suya aynı makarna haşlar gibi tuz döküyoruz Daha sonra da iki bezeden oluşan hamurları döküp haşlıyoruz Yani iki iki haşlıyoruz bezeleri Daha sonra haşlanan tatar böreğimizi kevgire döküp üzerine soğuk su gezdiriyoruz İyice süzdürüp tepsimize döküyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp kavrulan kıymamızı da her tarafına döküyoruz İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz Afiyet bal şeker olsun İnşaallah ?
*