iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Börek nasıl yapılır
Resimli Tatlı Börek tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
25 nehir bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 akarsu bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 dere kaşığı tuzlu
200 gr kaymak
Şurup için
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 dere bardağı ince
çekilmiş antepfıstığı
Yemeğin Tarifi
Lezzet ’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz Unu eleyin 2 dere bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın Aralarına nişasta serpiştirerek bütün yufkalar bitene değin üçer yufkayı defalarca dizin Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonradan oklavayla büyüklüğü dek açın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin Kalan yağı üstüne sürün Kare şeklinde dilimleyip evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 5055 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya değin kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın Kaymaklı tatlı börek *
Resimli Tatlı Börek tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
25 nehir bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 akarsu bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 dere kaşığı tuzlu
200 gr kaymak
Şurup için
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 dere bardağı ince
çekilmiş antepfıstığı
Yemeğin Tarifi
Lezzet ’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz Unu eleyin 2 dere bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın Aralarına nişasta serpiştirerek bütün yufkalar bitene değin üçer yufkayı defalarca dizin Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonradan oklavayla büyüklüğü dek açın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin Kalan yağı üstüne sürün Kare şeklinde dilimleyip evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 5055 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya değin kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın Kaymaklı tatlı börek *