iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 g karides
• 100 g taze zencefil
• 2 adet taze soğan
• 8 adet haşlanmış kestane
• 2 yumurtanın beyazı
• 2 tatlı kaşığı sherry
• 25 g mısır nişastası
• Tuz
Tatlı , Ekşi Sos:
• 100 ml ananas suyu
• 50 ml sirke
• 55 ml ketçap
• 25 g toz şeker
Hazırlanışı :
Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin Tuzladıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura`da kızgın yağda kızartın İyice süzüldükten sonra servis yapın TatlıEkşi Sos: Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın Sıcak olarak servis yapın
• 500 g karides
• 100 g taze zencefil
• 2 adet taze soğan
• 8 adet haşlanmış kestane
• 2 yumurtanın beyazı
• 2 tatlı kaşığı sherry
• 25 g mısır nişastası
• Tuz
Tatlı , Ekşi Sos:
• 100 ml ananas suyu
• 50 ml sirke
• 55 ml ketçap
• 25 g toz şeker
Hazırlanışı :
Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin Tuzladıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura`da kızgın yağda kızartın İyice süzüldükten sonra servis yapın TatlıEkşi Sos: Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın Sıcak olarak servis yapın