Hane hanımlarının olmazsa olmazı olan hamur, vücudun likit kaybetmesine neden olan marazların engellenmesinde yararlıdır. Bu nedenle hamur işi yiyecekler sağlımızı riske atmamakla birlikte mutfakta vazgeçilmez tatlar stantlar. Pekala, hamur işi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, sizler için hazırladığımız tüyolar...
Hamur işi yaparken kimi püf noktaları uygun bilmek gerekir. Hamurun kıvamında yapılmış olması yiyeceğin tadını olumlu manada tesirler. Hamur açmanın bilinmesi gereken değerli detaylarını hamur açmanın püf noktaları isimli içeriğimizde bulabilirsiniz. Hamur işi yaparken, kek kurabiye kalıplarına hamur yapışmaması yahut paklığı ile alakalı haberlere ise kek kurabiye kalıplarını pak tutmanın kolay yolları isimli içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Pekala, hamur işi yapmanın püf noktaları neler olmalıdır?
HAMUR İŞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Meskende açtığınız hamur ile tatlı yapacaksanız şayet hamura tereyağı ek ediniz. Böylece hamurunuz daha kıvamlı olacaktır.
- Hamurunuzu açtığınız sırada arada bir unlayınız. Bu sayede oklavaya hamur yapışmamış olacaktır.
- Yoğurt yahut kemal paşa tatlısı üzere yumuşak tatlılar yapıyorsanız soğuduktan sonra katıyız aksi halde tatlınız parçalanabilir.
- Tatlınıza kuruyemiş koyacağınız hengam kavurmadan koymaya itina şovunuz
- Hazır olan tatlı hamurlarının içerisine bir tutam tuz koyarsanız daha lezzetli olmasını sağlamış olursunuz.
- Tatlınız şekerlenme yaptıysa şayet süt dolu bir kabın içerisine koyunuz. Ve içerisinde 2 saat bekletiniz. Şekerlenme ortadan kalktığı üzere emilen süt hamurunuza munfasıl bir tat katacaktır.
- Hazır yufka yahut hamur tatlıların çıtır olmasını isterseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Limon hamurun çıtırlık kazanmasını sağlayacaktır.