Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tatlı hamur işi yapmanın pratik yöntemleri

Hoş geldin! Birazhırss tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tatlı hamur işi yapmanın pratik yöntemleri
0
111

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
tatli_hamur_isi_yapmanin_pratik_yontemleri_1579265019_5098.jpg

Hane hanımlarının olmazsa olmazı olan hamur, vücudun likit kaybetmesine neden olan marazların engellenmesinde yararlıdır. Bu nedenle hamur işi yiyecekler sağlımızı riske atmamakla birlikte mutfakta vazgeçilmez tatlar stantlar. Pekala, hamur işi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, sizler için hazırladığımız tüyolar...

Hamur işi yaparken kimi püf noktaları uygun bilmek gerekir. Hamurun kıvamında yapılmış olması yiyeceğin tadını olumlu manada tesirler. Hamur açmanın bilinmesi gereken değerli detaylarını hamur açmanın püf noktaları isimli içeriğimizde bulabilirsiniz. Hamur işi yaparken, kek kurabiye kalıplarına hamur yapışmaması yahut paklığı ile alakalı haberlere ise kek kurabiye kalıplarını pak tutmanın kolay yolları isimli içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Pekala, hamur işi yapmanın püf noktaları neler olmalıdır?

C9YVO_1579208549_2958.jpg

HAMUR İŞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Meskende açtığınız hamur ile tatlı yapacaksanız şayet hamura tereyağı ek ediniz. Böylece hamurunuz daha kıvamlı olacaktır.

IzM0u_1579208799_0085.jpg

- Hamurunuzu açtığınız sırada arada bir unlayınız. Bu sayede oklavaya hamur yapışmamış olacaktır.

- Yoğurt yahut kemal paşa tatlısı üzere yumuşak tatlılar yapıyorsanız soğuduktan sonra katıyız aksi halde tatlınız parçalanabilir.

0MlRG_1538598810_7128.jpg

- Tatlınıza kuruyemiş koyacağınız hengam kavurmadan koymaya itina şovunuz

- Hazır olan tatlı hamurlarının içerisine bir tutam tuz koyarsanız daha lezzetli olmasını sağlamış olursunuz.

xhOdU_1579208981_1984.jpg

- Tatlınız şekerlenme yaptıysa şayet süt dolu bir kabın içerisine koyunuz. Ve içerisinde 2 saat bekletiniz. Şekerlenme ortadan kalktığı üzere emilen süt hamurunuza munfasıl bir tat katacaktır.

- Hazır yufka yahut hamur tatlıların çıtır olmasını isterseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Limon hamurun çıtırlık kazanmasını sağlayacaktır.
 

Similar threads

Kek, kurabiye yaparken kıvamını bulmakta, yoğurmakta zorluk mu çekiyorsunuz ? İşte size mükemmel bir hamur formülü sunuyoruz. Evet, en pratik hamur nasıl hazırlanır? Hem sağlıklı hem tasarruflu hamur işinin sırları için haberimizin içeriğini okuyunuz... Hamur işi pek çok bayanın mutfağından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Pastanelerde, fırınlarda yahut kafelerde mis üzere kokan, tam kıvamında, puf puf ağızda dağılan enfes poğaçanın püf noktasını tüm hatunlar merak eder. Konutta ihtimamla yapılan poğaçanın yumuşacık ve puf puf olmasını istiyorsanız kesinlikle püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Evet puf üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Pastanelerde, fırınlarda veya kafelerde mis gibi kokan, tam kıvamında, puf puf ağızda dağılan enfes poğaçanın püf noktasını tüm kadınlar merak eder. Evde özenle yapılan poğaçanın yumuşacık ve puf puf olmasını istiyorsanız mutlaka püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Peki puf gibi yumuşacık poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Pastanelerde, fırınlarda veya kafelerde mis gibi kokan, tam kıvamında, puf puf ağızda dağılan enfes poğaçanın püf noktasını tüm kadınlar merak eder. Evde özenle yapılan poğaçanın yumuşacık ve puf puf olmasını istiyorsanız mutlaka püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Peki puf gibi yumuşacık poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Herkes tarafından çok sevilen ve kültürümüzün bir kesimi olan pide yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pideyi konutta yapmak her ne kadar sıkıntı üzere görünse de size önereceğimiz birkaç teknik ile çarçabuk yapabilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt