iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Kabağı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler Göz kararı ;
*Tatlı Kabağı
*Soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Biber salçası
Tatlı Kabağı Kavurması Tarifi Yapılışı Eveett bende bir şey paylaşayım dedim ben gibi bilmeyenlere ve yeni yeni yöresel tatlar denemeyi sevenlere yeni bir lezzet
Karasu tarafından İstanbula* dönerken şehirler arası yol üzerlerinde bizleri yol kenarındaki satıcılar karşılar Böyle bir bayram dönüşünde dedik tatlı kabağı alalım bizi yaşlı bir çift karşıladı amca kabaklarını överken teyze bana ayak üstü bu tarifi verdi yani
Tatlı Kabağı kabukları kavurması
Aaa nasıl oluyor acaba felan derken teyzeden birde azar işittim ))) aa sen hiç taze fasulye kavurması yapmıyon mu aynı onun gibi işteee
Ama teyze nereden bilsin ben onuda hiç yapmadım neyseee heee anladım teyze tamam dedim
Çokta merak ettim nasıl bir tat olur denemeye karar verdim yaniii Ben Yaptım Oldu sizde yapın ))))
Gelelim tarife:
Kabak kabukları soyulur yiyebilecek büyüklükte doğranıp suda haşlanır bir güzel O haşlanırken malzemenin oluru kadar boooollll soğan doğranır güzelce kavrulur, tuz, karabiber, pul biber ve biber salçası ilave edilir Haşlanan kabak kabukları sudan çıkarılıp tencereye alınır birlikte bir müddet daha kavrulur servise hazır deneyeceklere ,afiyet olsun
*Tatlı Kabağı
*Soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Biber salçası
Tatlı Kabağı Kavurması Tarifi Yapılışı Eveett bende bir şey paylaşayım dedim ben gibi bilmeyenlere ve yeni yeni yöresel tatlar denemeyi sevenlere yeni bir lezzet
Karasu tarafından İstanbula* dönerken şehirler arası yol üzerlerinde bizleri yol kenarındaki satıcılar karşılar Böyle bir bayram dönüşünde dedik tatlı kabağı alalım bizi yaşlı bir çift karşıladı amca kabaklarını överken teyze bana ayak üstü bu tarifi verdi yani
Tatlı Kabağı kabukları kavurması
Aaa nasıl oluyor acaba felan derken teyzeden birde azar işittim ))) aa sen hiç taze fasulye kavurması yapmıyon mu aynı onun gibi işteee
Ama teyze nereden bilsin ben onuda hiç yapmadım neyseee heee anladım teyze tamam dedim
Çokta merak ettim nasıl bir tat olur denemeye karar verdim yaniii Ben Yaptım Oldu sizde yapın ))))
Gelelim tarife:
Kabak kabukları soyulur yiyebilecek büyüklükte doğranıp suda haşlanır bir güzel O haşlanırken malzemenin oluru kadar boooollll soğan doğranır güzelce kavrulur, tuz, karabiber, pul biber ve biber salçası ilave edilir Haşlanan kabak kabukları sudan çıkarılıp tencereye alınır birlikte bir müddet daha kavrulur servise hazır deneyeceklere ,afiyet olsun