Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tatlı kaçamağınızı kendinize zehir etmeyin

Tatlı kaçamağınızı kendinize zehir etmeyin
0
120

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Pek çok kişi hasta eder yahut kilo aldırır üzere yanlış mütalaalara sahip olsa da yaz aylarının en tatlı kaçamağı olan dondurmaya olan sevgilerinden asla hayır diyemez. Sair tatlılara nazaran kuvveti düşük, besleyici kıymeti yüksektir. İçeriğindeki sütün bütün besleyiciliği dondurmada mevcuttur; protein ve kalsiyum başta olmak üzere fosfor, çinko, potasyum, magnezyum üzere mineraller ile A, B2, B12, ve E vitaminlerini içerir.

Hayatta hiçbir besin tek başına şişmanlatmaz, harcanan kuvvetten fazlasını tüketmek kimseye kilo aldırır. Şerbetli tatlılara kıyasla dondurma üzere sütlü yahut meyveli tatlıları tercih etmekte yarar vardır. Başka tatlılarla kıyaslandığında besin örüntüsü daha kalitelidir ve kuvveti daha düşüktür. Tüketim sıklığına ve ölçüsüne dikkat etmek koşulu ile rahatlıkla yenebilir. Başkaca evlatların da severek tükettiği bir besindir. Münhasıran süt, yoğurt, peynir vb besinlerin tüketiminde sorun yaşayan evlatlar için şirin bir alternatif olabilir. Aslında yalnızca yaz aylarında değil, tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. Sanılanın tersine kimseyi hasta etmez, yani soğuk algınlığı ve gribe yakalanmaya ya da boğaz ağrısına sebep olmaz. O denli ki bademcik ameliyatı sonrası evlada verilen birinci besindir.

Yalnızca dikkat edilmesi gereken; emniyetli bir marka yahut yandan alınmasıdır. Aksi takdirde besin zehirlenmesi riskiyle karşı kaşıya kalınabilir. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok âlâ bir ortamdır. Bu nedenle çok kolay bozulur ve sıhhate alışılmamış bir duruma gelebilir. Mikroorganizmalar süte, sağıldığı hayvandan, sağılırken muhitten, sağıldıktan sonra saklama ve kullanma esnasında karışabilir; münasebetli nem ve sıcaklıkta logaritmik olarak çoğalırlar. Münasebetiyle sıhhatsiz bir koşulda üretilmiş dondurma besin zehirlenmesine yol açabilir. Başkaca azık ek hususlarının sağlam dozlarda ve koşullarda eklendiğinden emin olunmalıdır.

Açıkta satılan dondurmalar sıhhatsiz koşullarda üretilmiş olabilir ve bakteri üreterek sıhhati tehdit edebilir. Halbuki pastörize sütle yapılan dondurmalarda salmonella bulaşma bahtı ortadan kalkar. O nedenle hijyenik koşullarda el değmeden üretilen ambalajlı dondurmaları tercih etmek hem besin güvenliği hem de kalite standartları açısından çok daha ekonomik ve sağlıklı olacaktır.

 

Similar threads

Çoğumuz yemekte tereddüt ederiz, kilo almaktan korkarız, bizi hasta edeceğini düşünürüz. Fakat biz diyetisyenlere nazaran dondurma, sair tatlılardan daha hafiftir; bunun yanında besin bedeli de daha üstündür. Her şeyden evvel kalsiyum içerir. Sütün bütün besleyiciliği onda da vardır; fosfor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Çoğumuz yemekte tereddüt ederiz, kilo almaktan korkarız, bizi hasta edeceğini düşünürüz. Fakat biz diyetisyenlere nazaran öteki tatlılardan daha hafiftir, bunun yanında besin bedeli de daha üstündür. Her şeyden evvel kalsiyum içeriği yüksektir. İçeriğindeki sütün bütün besleyiciliği onda da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Birçok kişi yemekte tereddüt ettiği, kilo aldırmasından korktuğu, hasta edeceği düşünülen dondurma aslında gayrı tatlılardan daha hafiftir. İçeriğindeki sütün bütün besleyiciliği onda da vardır; kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum üzere mineraller, A, B2, B12, ve E vitaminlerini de içerir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Yaz aylarında büyük küçük her yaştan insanın vazgeçemediği tat rengârenk dondurmalar! Gelgelelim yemeden evvel umumiyetle “Acaba kilo alır mıyım?”, “Diyetimi bozar mı?”, “İçeriğindeki katkı unsurları sıhhate zararlı mı?” üzere birçok soru akla gelir. Dondurmanın imalatında süt ve süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazanda tatlı yerine Dondurma Yiyin Dondurma Yiyin Ramazanda Ramazanda tatlı yerine Dondurma Sağlığa Zararlı yapılmış dondurma gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden güvenilir olması koşul Uzmanlar, Ramazan ayında tatlı yerine dondurma yemeyi öğüt ediyor Ramazan ayında insanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt