Pek çok kişi hasta eder yahut kilo aldırır üzere yanlış mütalaalara sahip olsa da yaz aylarının en tatlı kaçamağı olan dondurmaya olan sevgilerinden asla hayır diyemez. Sair tatlılara nazaran kuvveti düşük, besleyici kıymeti yüksektir. İçeriğindeki sütün bütün besleyiciliği dondurmada mevcuttur; protein ve kalsiyum başta olmak üzere fosfor, çinko, potasyum, magnezyum üzere mineraller ile A, B2, B12, ve E vitaminlerini içerir.
Hayatta hiçbir besin tek başına şişmanlatmaz, harcanan kuvvetten fazlasını tüketmek kimseye kilo aldırır. Şerbetli tatlılara kıyasla dondurma üzere sütlü yahut meyveli tatlıları tercih etmekte yarar vardır. Başka tatlılarla kıyaslandığında besin örüntüsü daha kalitelidir ve kuvveti daha düşüktür. Tüketim sıklığına ve ölçüsüne dikkat etmek koşulu ile rahatlıkla yenebilir. Başkaca evlatların da severek tükettiği bir besindir. Münhasıran süt, yoğurt, peynir vb besinlerin tüketiminde sorun yaşayan evlatlar için şirin bir alternatif olabilir. Aslında yalnızca yaz aylarında değil, tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. Sanılanın tersine kimseyi hasta etmez, yani soğuk algınlığı ve gribe yakalanmaya ya da boğaz ağrısına sebep olmaz. O denli ki bademcik ameliyatı sonrası evlada verilen birinci besindir.
Yalnızca dikkat edilmesi gereken; emniyetli bir marka yahut yandan alınmasıdır. Aksi takdirde besin zehirlenmesi riskiyle karşı kaşıya kalınabilir. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok âlâ bir ortamdır. Bu nedenle çok kolay bozulur ve sıhhate alışılmamış bir duruma gelebilir. Mikroorganizmalar süte, sağıldığı hayvandan, sağılırken muhitten, sağıldıktan sonra saklama ve kullanma esnasında karışabilir; münasebetli nem ve sıcaklıkta logaritmik olarak çoğalırlar. Münasebetiyle sıhhatsiz bir koşulda üretilmiş dondurma besin zehirlenmesine yol açabilir. Başkaca azık ek hususlarının sağlam dozlarda ve koşullarda eklendiğinden emin olunmalıdır.
Açıkta satılan dondurmalar sıhhatsiz koşullarda üretilmiş olabilir ve bakteri üreterek sıhhati tehdit edebilir. Halbuki pastörize sütle yapılan dondurmalarda salmonella bulaşma bahtı ortadan kalkar. O nedenle hijyenik koşullarda el değmeden üretilen ambalajlı dondurmaları tercih etmek hem besin güvenliği hem de kalite standartları açısından çok daha ekonomik ve sağlıklı olacaktır.
Hayatta hiçbir besin tek başına şişmanlatmaz, harcanan kuvvetten fazlasını tüketmek kimseye kilo aldırır. Şerbetli tatlılara kıyasla dondurma üzere sütlü yahut meyveli tatlıları tercih etmekte yarar vardır. Başka tatlılarla kıyaslandığında besin örüntüsü daha kalitelidir ve kuvveti daha düşüktür. Tüketim sıklığına ve ölçüsüne dikkat etmek koşulu ile rahatlıkla yenebilir. Başkaca evlatların da severek tükettiği bir besindir. Münhasıran süt, yoğurt, peynir vb besinlerin tüketiminde sorun yaşayan evlatlar için şirin bir alternatif olabilir. Aslında yalnızca yaz aylarında değil, tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. Sanılanın tersine kimseyi hasta etmez, yani soğuk algınlığı ve gribe yakalanmaya ya da boğaz ağrısına sebep olmaz. O denli ki bademcik ameliyatı sonrası evlada verilen birinci besindir.
Yalnızca dikkat edilmesi gereken; emniyetli bir marka yahut yandan alınmasıdır. Aksi takdirde besin zehirlenmesi riskiyle karşı kaşıya kalınabilir. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok âlâ bir ortamdır. Bu nedenle çok kolay bozulur ve sıhhate alışılmamış bir duruma gelebilir. Mikroorganizmalar süte, sağıldığı hayvandan, sağılırken muhitten, sağıldıktan sonra saklama ve kullanma esnasında karışabilir; münasebetli nem ve sıcaklıkta logaritmik olarak çoğalırlar. Münasebetiyle sıhhatsiz bir koşulda üretilmiş dondurma besin zehirlenmesine yol açabilir. Başkaca azık ek hususlarının sağlam dozlarda ve koşullarda eklendiğinden emin olunmalıdır.
Açıkta satılan dondurmalar sıhhatsiz koşullarda üretilmiş olabilir ve bakteri üreterek sıhhati tehdit edebilir. Halbuki pastörize sütle yapılan dondurmalarda salmonella bulaşma bahtı ortadan kalkar. O nedenle hijyenik koşullarda el değmeden üretilen ambalajlı dondurmaları tercih etmek hem besin güvenliği hem de kalite standartları açısından çok daha ekonomik ve sağlıklı olacaktır.