iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Kete Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
*1 yemek kaşığı maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı süt
Tatlı Kete Tarifi Yapılışı
1
*Ilık süte maya şeker katılır
*10 15 dk bekletilir
*Sonra her şey katılır aldığı* kadar un eklenir çok sert olmayacak hamuru yarım saat bekledikten sonra hamur beze haline getirilir
*Üstü poşet ile kapatılır ince bir şekilde açılır
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür yufkanın üstüne sonra ceviz ve şeker atılıp ikiye bölünür
*Yufka iki ucundan tutup kıvrılır
*Sonra şekil verip tepsiye koyulur
*Üstüne yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede pişirilir
*Afiyet olsun
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
*1 yemek kaşığı maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı süt
Tatlı Kete Tarifi Yapılışı
1
*Ilık süte maya şeker katılır
*10 15 dk bekletilir
*Sonra her şey katılır aldığı* kadar un eklenir çok sert olmayacak hamuru yarım saat bekledikten sonra hamur beze haline getirilir
*Üstü poşet ile kapatılır ince bir şekilde açılır
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür yufkanın üstüne sonra ceviz ve şeker atılıp ikiye bölünür
*Yufka iki ucundan tutup kıvrılır
*Sonra şekil verip tepsiye koyulur
*Üstüne yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede pişirilir
*Afiyet olsun