iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*3 kahve fincanı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)
Süsleme için;
*Damla çikolata
*Fındık
Tatlı Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemelerele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur olacak şekilde karıştırılmalı
*Bu aşamada önemli olan hamuru çok yoğurmamak çünkü fazla yogurulunca kıyır kıyır oluyor T
*atlı Kurabiye olduğu için ben kıyır yapmıyorum Kıyır sevenlerin biraz fazla yoğurması yeterli
*Hazırlanan hamuru çok bekletmeden istediğim şekilde ve malzeme ile süsleyip fırına atıyorum
*Fırın turbo da (yani alt üst ısıtma ve fan açık ) 180 derece 17 dakika pişiriyor
*Rengi beyaz diye aldanmayın kurabiyenin altı hafif pembe olması yeterli
*Fırından ilk çıktığında halen yumuşak olan kurabiye soğuyunca sertleşir, o yüzden fırından çıkarınca bir kenarda beş dakika beklemeniz yeterli
NOT: Eğer benim yaptığım gibi üzerine çikolatayla süsleme yapacaksanız Nutella kullanın, çünkü diğer markalar daha az yağlı olduğu için fırında sertleşme oluyor Nutella nispeten yumuşak kıvamda kalıyor
*125 gram margarin (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*3 kahve fincanı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)
Süsleme için;
*Damla çikolata
*Fındık
Tatlı Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemelerele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur olacak şekilde karıştırılmalı
*Bu aşamada önemli olan hamuru çok yoğurmamak çünkü fazla yogurulunca kıyır kıyır oluyor T
*atlı Kurabiye olduğu için ben kıyır yapmıyorum Kıyır sevenlerin biraz fazla yoğurması yeterli
*Hazırlanan hamuru çok bekletmeden istediğim şekilde ve malzeme ile süsleyip fırına atıyorum
*Fırın turbo da (yani alt üst ısıtma ve fan açık ) 180 derece 17 dakika pişiriyor
*Rengi beyaz diye aldanmayın kurabiyenin altı hafif pembe olması yeterli
*Fırından ilk çıktığında halen yumuşak olan kurabiye soğuyunca sertleşir, o yüzden fırından çıkarınca bir kenarda beş dakika beklemeniz yeterli
NOT: Eğer benim yaptığım gibi üzerine çikolatayla süsleme yapacaksanız Nutella kullanın, çünkü diğer markalar daha az yağlı olduğu için fırında sertleşme oluyor Nutella nispeten yumuşak kıvamda kalıyor