iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Labneli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
*80 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta
*80 gram irmik
*3 yemek kaşığı tozşeker
*50 gram un
*1 fiske tuz
*250 gram labne peyniri
Üzeri için:
*5 yemek kaşığı tereyağ
*50 gram galeta unu (ekmek kırıntısı)
Yanında öneri:
*Orman Meyveleri (ahududu, bögürtlen, ) sosu
*Tozşeker
*Nişasta
*KremŞanti
Tatlı Labneli Toplar Tarifi Yapılışı Yumurtayı ayırın, akını *kar haline getirelim Sarısını *tereyağ ile çırpalım Sonra, irmik, şeker, labne peyniri ve tuzu katıyoruz
Labne karışımına kar yumurtayı ve un koyun karıştırın Ele yapışan bir hamur olacaktır
Bir tencerede su kaynatınız ve iki kaşık yardımı ile toplar yaparak kaynayan suya koyunuz
Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar ediniz
Diğer tarafta bir tavada tereyağ ve galeta ununu kızartın ve soğumaya bırakın
Kaynamış topları galeta unu karışıma atın ve dışına onun yapışmasını sağlayın Bu yüzden kaynayan topları fazla süzsekde bekletmeyin ki suyu biraz kalsın ve yapışsın
Yanına ben orman meyvelerle bir sos yaptım
Öneri: Bir tabağa iki tane top, yarım kepçe meyve sosu ve kremşanti ile servis edin
Bu bir Avusturya’da bir Geleneksel Tatlıdır ve özel günlerde hafif tatlı olarak geçmektedir Yanına mevsime göre soslar yapılır veya buzlu meyvelerden yapılır
Afiyet olsun
*80 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta
*80 gram irmik
*3 yemek kaşığı tozşeker
*50 gram un
*1 fiske tuz
*250 gram labne peyniri
Üzeri için:
*5 yemek kaşığı tereyağ
*50 gram galeta unu (ekmek kırıntısı)
Yanında öneri:
*Orman Meyveleri (ahududu, bögürtlen, ) sosu
*Tozşeker
*Nişasta
*KremŞanti
Tatlı Labneli Toplar Tarifi Yapılışı Yumurtayı ayırın, akını *kar haline getirelim Sarısını *tereyağ ile çırpalım Sonra, irmik, şeker, labne peyniri ve tuzu katıyoruz
Labne karışımına kar yumurtayı ve un koyun karıştırın Ele yapışan bir hamur olacaktır
Bir tencerede su kaynatınız ve iki kaşık yardımı ile toplar yaparak kaynayan suya koyunuz
Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar ediniz
Diğer tarafta bir tavada tereyağ ve galeta ununu kızartın ve soğumaya bırakın
Kaynamış topları galeta unu karışıma atın ve dışına onun yapışmasını sağlayın Bu yüzden kaynayan topları fazla süzsekde bekletmeyin ki suyu biraz kalsın ve yapışsın
Yanına ben orman meyvelerle bir sos yaptım
Öneri: Bir tabağa iki tane top, yarım kepçe meyve sosu ve kremşanti ile servis edin
Bu bir Avusturya’da bir Geleneksel Tatlıdır ve özel günlerde hafif tatlı olarak geçmektedir Yanına mevsime göre soslar yapılır veya buzlu meyvelerden yapılır
Afiyet olsun