Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tatlı Şerbeti Hakkında Tüm Bilgiler Burada...

Tatlı Şerbeti Hakkında Tüm Bilgiler Burada...
0
111

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Tatlı Şerbeti Hakkında Bütün Bilgiler Burada tatlı şerbeti, nedir, nasıl yapılır, nasıl dökülür, malzemeleri, hazırlanışı, ile ilgili bilgiler burada melekler 1548695045 1548695045 tatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f3609879c4tatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f3609879c4 tatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f3609879c4 Malum Ramazan ayındayız meleklertatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsintatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Oruçlu olunca insan ister istemez sofrasında tatlı istiyorZaten adetlerimizdendir,iftar sofrasında mutlaka bir tatlı bulundurmaya çalışırızMisafir ağırlayacaksak da zaten olur Uzmanlar ,iftar sofralarında hafif tatlılar bulundurmamız gerektiğini ve tatlıyı da yemeklerden 23 saat sonra tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar ancak bu şüphesiz doğruTatlı olarak ta sütlü tatlılar tercihimiz olmalı fakattatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Şerbetli tatlılar bizim kültürümüzde var meleklertatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Şimdi şöyle lezzetli bir baklavaya,kadayıfa,şöbiyete,bülbül yuvasına,şekerpareye(liste uzar gider) kim hayır diyebilir ki böylece yok mi?tatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Eğer herhangi bir rahatsızlığımız yoksa,sık olmamak şartıyla bu lezzetlerden de kademeli olarak tatmanın bir sakıncası yoktur diyoruz ve evde şerbetli tatlı yapan meleklerimiz için şerbetle ilgili bazı kayda değer hususları andırmak istiyoruztatliserbetihakkindatumbilgilerburada5c4f36098c153alt Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdırŞekerpare,kalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin fazla sıcak olması ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksinLokma tatlısı (tarifi yakında) gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız,çok cıvık bir şerbet olmaması gerekir Yufkası bir bir açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik gösterirÖrneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu eksik ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık,tatlının soğuk olması gerekli oysa gevrekliği kaybolmasın Ünlü Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdürŞerbet verilirken keza tatlı,ayrıca şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içinde kaynarEğer siz evde yaptığınız baklavaya benzer işlemi uygularsanız,baklava hamur gibi olur Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme yöntemleri evdekilerden çok farklıdır Evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli? Baklava şerbeti nasıl ayarlanır? 40 cmlik dairesel bir tepsi baklava için, •3 su bardağı şeker •3 su bardağı su id •1 iri dilim limon •Bir dere kaşığının üçte biri tuzlu Şerbetin yapılışı •Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açınŞeker eriyene değin karıştırınTecrübelerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyorTuz da şekerlenmeyi durdurmak için etkili bir usul •İçine limonu kabuklu atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyinOcaktan almadan derhal önce eklerseniz,şerbet şekerlenir •Şerbet adamakıllı kaynamaya başladıktan daha sonra,altını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edinKıvamına gelmiş bir şerbetin,kaynarken çıkardığı ses birincil kaynamaya başladığı zamankinden farklıdırBaştakine göre baloncuklarda irileşmiştir •Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır oysa,tatlı şerbeti anında içine çekip,hamurlaşmasın •Eğer kat kat çözülmüş,gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana dek bekletip sonradan tatlıya dökünYok tatlınız azıcık kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ama sert kalmasınBen yaptığım baklavaya şerbeti ocaktan aldıktan 15 dakika daha sonra verdimÇünkü fazla gevrek bir baklava idi Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına alt olarak değişirSoğuk bir mutfaktaki 15 dakikayla,sıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette benzer etkiyi bırakmazBurası sıcak bir yer olduğu için benim şerbeti 15 dakika bekletmem yeterli geldiSoğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek  
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt