iltasyazilim
FD Üye
tatlı şerbeti ölçüsü ne kadar olmalıdır
Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdırŞekerpare,kalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve koyu olmaması gerekir fakat tatlı şerbeti ivedi çeksinLokma tatlısı (tarifi yakında) gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız,fazla cıvık bir şerbet olmaması gerekir
Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine kadar şerbet ayarı değiştirme gösterirÖrneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık,tatlının soğuk olması lüzumlu ki gevrekliği kaybolmasın
Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdürŞerbet verilirken ayrıca tatlı,keza şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içinde kaynarEğer siz evde yaptığınız baklavaya benzer işlemi uygularsanız,baklava hamur gibi olur Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme yöntemleri evdekilerden fazla farklıdır
Evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli?
Baklava şerbeti nasıl ayarlanır?
40 cmlik dairesel bir tepsi baklava için,
•3 su bardağı şeker
•3 su bardağı su
•1 kocaman dilim limon
•Bir nehir kaşığının üçte biri tuzlu
Şerbetin yapılışı
•Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açınŞeker eriyene değin karıştırınTecrübelerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha tez şekerleniyorTuz da şekerlenmeyi önlemek için etkin bir yöntem
•İçine limonu kabuklu atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyinOcaktan almadan derhal önce eklerseniz,şerbet şekerlenir
•Şerbet ayrıntılarıyla kaynamaya başladıktan sonra,altını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edinKıvamına gelmiş bir şerbetin,kaynarken çıkardığı ses birincil kaynamaya başladığı zamankinden farklıdırBaştakine göre baloncuklarda irileşmiştir
•Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ama,tatlı şerbeti hemencecik içine çekip,hamurlaşmasın
•Eğer kat kat açılmış,gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana dek bekletip sonra tatlıya dökünYok tatlınız biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ancak sert kalmasınBen yaptığım baklavaya şerbeti ocaktan aldıktan 15 dakika sonradan verdimÇünkü çok gevrek bir baklava idi
Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına alt olarak değişirSoğuk bir mutfaktaki 15 dakikayla,sıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı etkiyi bırakmazBurası sıcak bir yer olduğu için benim şerbeti 15 dakika bekletmem yeterli geldiSoğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım
Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek *
Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdırŞekerpare,kalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve koyu olmaması gerekir fakat tatlı şerbeti ivedi çeksinLokma tatlısı (tarifi yakında) gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız,fazla cıvık bir şerbet olmaması gerekir
Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine kadar şerbet ayarı değiştirme gösterirÖrneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık,tatlının soğuk olması lüzumlu ki gevrekliği kaybolmasın
Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdürŞerbet verilirken ayrıca tatlı,keza şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içinde kaynarEğer siz evde yaptığınız baklavaya benzer işlemi uygularsanız,baklava hamur gibi olur Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme yöntemleri evdekilerden fazla farklıdır
Evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli?
Baklava şerbeti nasıl ayarlanır?
40 cmlik dairesel bir tepsi baklava için,
•3 su bardağı şeker
•3 su bardağı su
•1 kocaman dilim limon
•Bir nehir kaşığının üçte biri tuzlu
Şerbetin yapılışı
•Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açınŞeker eriyene değin karıştırınTecrübelerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha tez şekerleniyorTuz da şekerlenmeyi önlemek için etkin bir yöntem
•İçine limonu kabuklu atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyinOcaktan almadan derhal önce eklerseniz,şerbet şekerlenir
•Şerbet ayrıntılarıyla kaynamaya başladıktan sonra,altını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edinKıvamına gelmiş bir şerbetin,kaynarken çıkardığı ses birincil kaynamaya başladığı zamankinden farklıdırBaştakine göre baloncuklarda irileşmiştir
•Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ama,tatlı şerbeti hemencecik içine çekip,hamurlaşmasın
•Eğer kat kat açılmış,gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana dek bekletip sonra tatlıya dökünYok tatlınız biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ancak sert kalmasınBen yaptığım baklavaya şerbeti ocaktan aldıktan 15 dakika sonradan verdimÇünkü çok gevrek bir baklava idi
Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına alt olarak değişirSoğuk bir mutfaktaki 15 dakikayla,sıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı etkiyi bırakmazBurası sıcak bir yer olduğu için benim şerbeti 15 dakika bekletmem yeterli geldiSoğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım
Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.