Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tatlı şerbeti nasıl yapılır? Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür?

Tatlı şerbeti nasıl yapılır? Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür?
0
149

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Şerbetli tatlılar kalabalık misafirlerin, en şahsi günlerin ve tatlı buhranların baş tacıdır. Ekseriyetle bayramlarda, düğünlerde yapılan şerbetli tatlıların tam kıvamında olması için şerbeti de hazırlamak marifet velev. Itinayla hazırlanan tatlılara lezzet katan enfes şerbeti konutta hazırlamak için püf noktalarına ve inceliklerine dikkat etmek gerekir. Tatlının tam kıvamında olmasını isteyenlere hususî meskende şerbetin püf noktasını ve harika tanımını sizlerle paylaşıyoruz.

Hanede yapılan şerbetli tatlıların tadı bir gayrı oluyor. El emeği ile açılan baklavalar ya da ihtimamla hazırlana şekerpareye lezzet katmak için kesinlikle şerbetini tam ölçülü ve kıvamında pişirmek gerekiyor. Pastanelerde ve butik çalışan baklava sanatkarlarından aldığımız haberlere nazaran, şerbet tatlıdan daha ihtimam gerektiren bir adım. Kısa bir vadede şekerlenmeyen yani tadı değişmeyen bir şerbetle hazırlanan baklavanın ya da şekerparenin hiçbir formda tadına doyum olmuyor.Harika bir tatlı yapmak için hazırlayacağınız tatlı şerbeti ne kadar hoş olur tatlınız o radde şık olur. Pekala tatlı şerbeti nasıl olur, tatlı şerbeti nasıl hazırlanır işte karşılığı;

TATLI ŞERBETİ TANIMI:

GEREÇLER

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

mLPMF_1553761689_9741.jpg

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın.

Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. 

Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ek edin.

3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için başka bir tarafa koyun.

Soğuyan şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...

TATLI ŞERBETİ KAÇ DAKİKA KAYNATILIR?

Tatlı şerbetinin en değerli noktası kaynama noktasıdır. Tatlı şerbeti prodüksiyonunda ne kadar kaynatılacağı en sık aldığımız sorular arasında. Hazırlayacağınız tatlının şerbetini hiçbir biçimde 20 dakikanın üzerine geçecek formda kaynatmamalısınız. Ortalama 10 ila 20 dakika arasında kaynatılan şerbet kusursuz olacaktır.

giouW_1555327558_2479.jpg

TATLI ŞERBETİ ÇEKMEZSE NE YAPILMALIDIR?

Yaptığınız tatlı şerbeti çekmezse, fırını ısıtın ve çekmeyen tatlınızı fırında bir vade ısıtın. Ne kadar tesirli olduğunu kısa müddette göreceksiniz.

TATLI ŞERBETİ KIVAMI NASIL ANLAŞILIR?

Hazırladığınız şerbetten bir damla işaret parmağınızın üstüne aldığınızda şayet dağılmıyor ya da yayılmıyor ya şerbetiniz kıvam almış demektedir.

TATLI ŞERBETİ SICAK MI DÖKÜLMELİDİR?

Şerbetli tatlı hazırlayanların en kararsız kaldığı nokta, şerbeti sıcak mı yoksa soğukken mi dökmeliyim sorusudur. Bunun en bilineni de tatlıyı sıcak, şerbeti de soğuk dökmektir.Fakat sanatkarlardan aldığımız haberlere nazaran en düzgün sonuç, her ikisininde ılık denilebilecek bir sıcaklıkta olması gerektiğidir. Şerbet kaynadıktan ve tatlınız fırından çıktıktan sonra her ikisininde biraz ılımasını bekleyip, şerbeti tatlıya dökmek size en âlâ sonucu verecektir.

Tatlı şerbeti ziyade sulu olmayacağı üzere çokça koyu da olmamasına dikkat etmelisiniz. Şayet koyu kıvamda olursa tatlınız şerbeti emmeyecektir. Sulu olursa da tatlınızın hali bozulacaktır. Soğuk tatlıya soğuk şerbet ya da sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülmesi üzere bir durum kelam konusu olamaz.
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt