iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Tuzlu Krep (Tek Tarifte) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*10 yemek kaşığı un (eksiltilip çoğaltılabilir)
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
İç malzemesi için:
*3 adet elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Dövülmüş fındık veya ceviz
İç malzemesi için:
*Krem peynir
*Maydanoz
*Çörek otu
Tatlı Tuzlu Krep (Tek Tarifte) Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyelim Küçük bir tencereye alalım Şeker, tarçın ve cevizi ilave edelim Suyunu çekinceye kadar kavuralım Yumurtayı çırpma kabına alıyoruz Köpürtünceye kadar çırpıyoruz Süt, un ve yağı ilave ediyoruz Homojen bir kıvam elde ediyoruz Kek hamurundan biraz daha akışkan olması gerekiyor Yanmaz tavayı hafif yağlıyoruz İnce bir tabaka şeklinde yaptığımız harçtan döküyoruz Altını ve üstünü pişiriyoruz Yarısını bu şekilde pişirip diğer kalan yarı harcın içine çörek otu ilave ediyoruz Bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz Tepsiye alıyoruz Çörek otlu yaptığımız krepin üzerine krem peynir sürüyoruz ve maydanoz serpiyoruz Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alıyoruz Sade pişirdiğimiz krepleri de tepsiye alıp üzerine hazırladığımız elmalı harçtan sürüyoruz Onu da rulo şeklinde sarıp dilimliyoruz Üzerine pudra şekeri serpiyoruz Bu işlemleri yaparken kreplerin ılık olması lazım Tatlı tuzlu kreplerimiz servise hazır Afiyet olsun
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*10 yemek kaşığı un (eksiltilip çoğaltılabilir)
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
İç malzemesi için:
*3 adet elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Dövülmüş fındık veya ceviz
İç malzemesi için:
*Krem peynir
*Maydanoz
*Çörek otu
Tatlı Tuzlu Krep (Tek Tarifte) Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyelim Küçük bir tencereye alalım Şeker, tarçın ve cevizi ilave edelim Suyunu çekinceye kadar kavuralım Yumurtayı çırpma kabına alıyoruz Köpürtünceye kadar çırpıyoruz Süt, un ve yağı ilave ediyoruz Homojen bir kıvam elde ediyoruz Kek hamurundan biraz daha akışkan olması gerekiyor Yanmaz tavayı hafif yağlıyoruz İnce bir tabaka şeklinde yaptığımız harçtan döküyoruz Altını ve üstünü pişiriyoruz Yarısını bu şekilde pişirip diğer kalan yarı harcın içine çörek otu ilave ediyoruz Bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz Tepsiye alıyoruz Çörek otlu yaptığımız krepin üzerine krem peynir sürüyoruz ve maydanoz serpiyoruz Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alıyoruz Sade pişirdiğimiz krepleri de tepsiye alıp üzerine hazırladığımız elmalı harçtan sürüyoruz Onu da rulo şeklinde sarıp dilimliyoruz Üzerine pudra şekeri serpiyoruz Bu işlemleri yaparken kreplerin ılık olması lazım Tatlı tuzlu kreplerimiz servise hazır Afiyet olsun