iltasyazilim
FD Üye
tatlı ve ekşi soslu dana
MALZEMELER
750 gr dana bonfile 2 yemek yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı sirke 4 dilim ananas (konserve) 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber Yarım dere kaşığı toz şeker 1 su bardağı et suyu 4 yemek yemek kaşığı ketçap 5 yemek kaşığı buğday nişastası 1 nehir kaşığı karabiber 1 nehir kaşığı tuz
Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde belirli Tuz ve karabiberle tatlandırın Ayrıca soya sosu ve 1 yemek yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika değin bu sosta beklemeye alın
öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın Ananası süzün Biberleri ve ananası ufak kareler şeklinde belli Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika değin pişirin Tuzlu ve karabiberle tatlandırın Üstüne toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek yemek kaşığı ananas suyu ilave edin 5 dakika dek pişirin
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın
Hemen de eti sostan çıkarın ilk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üstüne koyarak yağının fazlasını çektirin En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika değin daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun
Sıhhat olsun *
MALZEMELER
750 gr dana bonfile 2 yemek yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı sirke 4 dilim ananas (konserve) 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber Yarım dere kaşığı toz şeker 1 su bardağı et suyu 4 yemek yemek kaşığı ketçap 5 yemek kaşığı buğday nişastası 1 nehir kaşığı karabiber 1 nehir kaşığı tuz
Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde belirli Tuz ve karabiberle tatlandırın Ayrıca soya sosu ve 1 yemek yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika değin bu sosta beklemeye alın
öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın Ananası süzün Biberleri ve ananası ufak kareler şeklinde belli Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika değin pişirin Tuzlu ve karabiberle tatlandırın Üstüne toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek yemek kaşığı ananas suyu ilave edin 5 dakika dek pişirin
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın
Hemen de eti sostan çıkarın ilk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üstüne koyarak yağının fazlasını çektirin En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika değin daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun
Sıhhat olsun *