Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tatlı Ve Tuzlu Börekler

Tatlı Ve Tuzlu Börekler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tatlı Ve Tuzlu Börekler Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*6, 5 kupa elenmiş un (Ayrıca yarım kupa unu hamuru toparlamak için kullanın Yani toplamda 7 kupa un)

Kızartmak için;


*Sıvı yağ

İç harcı;


*Peynir
*Beyaz ve sütlü çikolata ( İsteseniz bitter de kullanabilirsiniz)

Üzerine;


*Pudra şekeri ve kakao

Tatlı Ve Tuzlu Börekler Tarifi Yapılışı 1 bardak Ilık suda maya ve şekeri bekletin, köpürsün Yoğurma kabında unun ortasını açın Yağ, 1 bardak ılık su, yoğurt karışımı ve kabaran mayayı ekleyip, yoğurun Kulak memesi kıvamında bir hamur olsun Hamuru bir saat kadar mayalanması için bekletin Bu arada peyniri küçük ve ince dilimleyin, ayrı bir tabakta beyaz ve sütlü çikolataları küçük kare veya dikdörtgen şeklinde doğrayın Mayalanan hamuru biraz yoğurup gazını boşalttıktan sonra 12 beze yapın Bir bezeyi büyükçe açın, ikiye katlayın, elinizle hafifçe bastırın; kalıbınızın veya su bardağınızın ağzının genişliğine göre peyniri aralıklarla hamurun üzerine dizin Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp ikiye katlayın ve harç konulan hamurun üstüne serin Harç aralarını hamurunuzun yapışması için elinizle hafifçe bastırın Çember kalıp veya su bardağı ile harcı ortalayarak böreği yuvarlak şekillerde oluşturun İsterseniz harcı ortalayarak hamuru kare veya dikdörtgen şeklinde bıçak ile dilimleyebilirsiniz de Börekleri temiz bir bezin üzerine dizin Siz tüm bezeleri bitirinceye kadar bekleyerek tekrar mayalanmış olur Tüm bezeleri aynı şekilde açıp peynir yerine harç olarak çikolata parçalarını hamurun üzerine dizip aynı şekilde kapatıp kesin Çikolatalılar beklerken artık peynirlileri kızdırdığınız yağda arkalı önlü kızartmaya başlayabilirsiniz Eğer yağa peynir akmış ise çikolatalılar için ayrıca kızartma yağı hazırlayın, çikolatalılar da arkalı önlü kızartın Beyaz çikolatalı olanların üzerine kakao ve pudra şekeri serpin; Sütlü çikolata veya bitter çikolatalı olanların üzerine sadece pudra şekeri serpin Afiyet olsun
“Siz bezeleri daha kalın açıp harcın altındaki ve üstündeki hamuru tek kat kullanabilirsiniz Aslı da böyle zaten Ben kat kat sevdiğim için açılan hamurları ikiye katlayarak yapıyorum Yani harcın altı da üstü de iki kat oluyor Bu sizin tercihinize kalmış Tek kat daha kolay
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt